ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Επισκέψεις του Υπ. Δημάρχου Γρεβενών Δ. Κουπτσίδη

Από το μαρτυρικό Σνίχοβο (Δεσπότη) ξεκίνησε τις επισκέψεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και εκ νέου υποψήφιος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ», την Παρασκευή 2 Μαΐου, περνώντας στη συνέχεια από...
την Πηγαδίτσα για να καταλήξει στο Κηπουρειό.

Ο κ. Κουπτσίδης παρουσιάζοντας το έργο που υλοποίησε στον νέο δήμο Γρεβενών που προέκυψε από την συνένωση 6 δήμων και 7 κοινοτήτων, αναφέρθηκε στα 25 εκ. ευρώ οφειλές που κληρονόμησε και καλέστηκε να διαχειριστεί με ένα τεράστιο δίλλημα, να επιτρέψει να απολυθεί το προσωπικό? Να χάσουν τα χρήματα τους οι προμηθευτές του δήμου? Ή να δουλέψει και να καταφέρει να τον εξυγιάνει?

Σαφώς και επέλεξε να εξυγιάνει τον δήμο πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη των λίγων χρημάτων που μπορούσαν να διαθέσουν επενδύοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κατάφερε να είναι ο πρώτος δήμος σε επίπεδο δυτικής Μακεδονίας σε ένταξη έργων.

«Διαλέξαμε την δύσκολη οδό , παλέψαμε την δύσκολη κατάσταση και καταφέραμε να αποπληρώσουμε το 2/3 των οφειλών, ενώ κάποιοι άλλοι φορείς , που τώρα θέλουν να διεκδικήσουν το δήμο είχαν βρει 3.620.000,00 €, προετοιμασμένα έργα τα οποία και χάσανε…». «Παράλληλα Θέσαμε στόχους για την προετοιμασία στην νέα περίοδο που έρχεται»

«Το 2010 τα χρήματα που δαπανήθηκαν για πετρέλαιο από τους πρώην δήμους που σήμερα αποτελούν τον νέο δήμο Γρεβενών ανήλθαν στα 890.000 €, ενώ το 2011 με διπλάσιο φόρο στα καύσιμα η δαπάνη για πετρέλαιο ήταν 190.000 €. Το ποσό ήταν πολύ μεγάλο και το οποίο διοχετεύονταν για άλλους σκοπούς, για άλλες πράξεις και όχι για τον σκοπό τον οποίο αναφερόταν. Αυτό είναι ένα δείγμα γραφής του πως λειτουργούμε, τι στόχους βάζουμε και που έχουμε φτάσει.

Χαρακτηριστική είναι και η απορία - ερώτηση από κάτοικο του οικισμού Σνιχόβου Πως κάθισες σε μία καρέκλα που καίει δήμαρχε? Με τόσα χρέη πως ανέλαβες τον δήμο? Γιατί δεν τιμωρούνται εκείνοι που τον έφεραν σε μια τέτοια κατάσταση?

Στη συνέχεια ο κ. Κουπτσίδης παρουσιάζοντας τους υποψηφίους που απαρτίζουν τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» τόνισε ότι πρόκειται για άφθαρτους ανθρώπους , έμπειρα στελέχη με κοινωνική, επαγγελματική καταξίωση δεν έχουν να κατηγορηθούν για τίποτα , καμία λάσπη δεν μπορεί να κολλήσει από αυτούς που συνεταιρίζονται έχοντας στο μυαλό τους να αποφύγουν τα ανομήματα προηγουμένων περιόδων , να αποφύγουν τα κακώς κείμενα που έχουν κάνει και για τα οποία ήδη τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την δικαιοσύνη, από τους ελέγχους που έχουν προκύψει και από τα αρμόδια ανακριτικά όργανα και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Κάποιοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακουργήματα, για απιστία, πλαστογραφίες , αυτό θέλουν να επανέλθουν για να σβήσουν αυτά τα οποία έχουν κάνει? Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και δεν γυρίζουν πίσω, καθώς υπάρχουν στοιχεία και ντοκουμέντα ενώ οι πολίτες αντιλαμβάνονται το τι έχει γίνει.










ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: