ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο τουρισμός ελπίδα για την έξοδο από την κρίση!!!

Μεγάλη ελπίδα για τη χώρα στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση αποτελεί ο τουρισμός σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αναγνώρισε την πολιτική ομαλότητα ως...
τον πλέον καθοριστικό παράγοντα για την ανοδική τροχιά του τομέα.

Μιλώντας ως επίτιμος καλεσμένος στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του υπουργείου το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε, το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα και στο καθεστώς των εργασιακών ζητημάτων είναι οι μεγαλύτερες που έχουν επιχειρηθεί ποτέ στη χώρα.

Ο κ. Βρούτσης, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου ειδικότερα για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, επισήμανε ότι η μείωση κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων – με πιθανότητα, μάλιστα, σύντομα και περαιτέρω μείωσης – μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.

Τόνισε ότι η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης και των νέων εφαρμογών πληροφορικής θα οδηγήσουν σύντομα σε θεαματικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, διευκολύνοντας σημαντικά τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις και προανήγγειλε ότι στα μέσα του 2016, θα θεσμοθετηθεί ύστερα από μακρά σχετική διαδικασία, ο Ετήσιος Μισθός, μία εξέλιξη που θα μεταβάλει άρδην το τοπίο στην Αγορά Εργασίας.

Γιάννης Ρέτσος
Απ” την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Α. Ρέτσος τόνισε ότι κατά το τελευταίο έτος υπήρξαν αρκετές ικανοποιητικές εξελίξεις και εύστοχες νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται αγκυλώσεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα.

«Όλα τα μέχρι στιγμής μηνύματα και στοιχεία που υπάρχουν για το 2014, προδιαγράφουν μία ακόμα καλύτερη χρονιά για τα βασικά μεγέθη του τουρισμού, μία νέα χρονιά-ρεκόρ, με αύξηση αφίξεων από σχεδόν όλες τις κύριες τροφοδότριες αγορές και ανάλογη αύξηση και των εισπράξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ωστόσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η ανοδική τροχιά του τουρισμού και να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις απώλειες και τα αρνητικά απόνερα της τελευταίας εξαετίας, θα πρέπει, μεταξύ άλλων:
Να αποκατασταθεί επειγόντως η ρευστότητα και η διευκόλυνση της κίνησης κεφαλαίων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η πολιτική των συστημικών Τραπεζών εξακολουθεί να προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά και να υπονομεύει άμεσα τη βιωσιμότητα και τις ανάγκες ανάπτυξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οι Τράπεζες έχουν αποκτήσει πλέον μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά θα πρέπει αυτή να φανεί και στην αγορά και να υποβοηθηθεί έμπρακτα η επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων.
Να ρυθμιστούν με ρεαλιστικό τρόπο οι δανειακές υποχρεώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Να ολοκληρωθεί τάχιστα ο Χωροταξικός σχεδιασμός και να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν οι προβλέψεις για ριζική απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Να ρυθμιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το θέμα της παραχώρησης απλής χρήσης Αιγιαλού, για το τρέχον έτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: