ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Champions League: Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 [video]

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι η αντίπαλος της Ρεάλ στον τελικό του Champions League, καθώς νίκησε με 3-1 την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, κάνοντας μάλιστα ανατροπή.
Στις 24 Μαΐου στο "Εστάντιο ντα Λουζ" της Λισαβόνας για πρώτη φορά στην... διοργάνωση θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό δύο ομάδες από την ίδια πόλη.

Είναι η 5η όμως φορά που στον τελικό του Champions League θα είναι ομάδες από την ίδια χώρα και δεύτερη για τους Ισπανούς, μετά το 2000 και το Ρεάλ - Βαλένθια, ενώ μία φορά τελικούς με δικές τους ομάδες είχαν εν συνεχεία Ιταλοί (Μίλαν - Γιουβέντους 2003), Άγγλοι (ManUtd - Τσέλσι 2008) και Γερμανοί (Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2013).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που η Ατλέτικο θα παίξει τελικό, με πρώτη πριν από 40 χρόνια, όταν είχε χάσει από την Μπάγερν Μονάχου, ενώ θα παίξει σε 3ο ευρωπαϊκό τελικό τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς είχε κατακτήσει το Europa League το 2010 και το 2012.

Η Τσέλσι από την άλλη απέτυχε να παίξει σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό τελικό, καθώς πέρσι είχε κατακτήσει το Europa League και πρόπερσι το Champions League.

Στο 4ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, η οποία ήταν ιδιαίτερη. Ο Κόκε μετά το κόρνερ που εκτέλεσε πήρε ξανά την μπάλα και έκανε την σέντρα-σουτ, η οποία χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι του Σβάρτσερ και εν συνεχεία στο κάθετο!

Η πρώτη φορά που απείλησε η Τσέλσι είναι με την εκτέλεση φάουλ του Ουίλιαν στο 15' (άουτ), ενώ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 23' με το ανάποδο "ψαλίδι" του Νταβίντ Λουίζ (επίσης λίγο άουτ).

Το πρώτο γκολ στο ζευγάρι του ημιτελικού (και στα δύο ματς δηλαδή) ήρθε για την Τσέλσι στο 36ο λεπτό, από έναν οπαδό της Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Φερνάντο Τόρες δηλαδή.

Ο Ουίλιαν έκανε καταπληκτική προσπάθεια από δεξιά και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα εν συνεχεία την μπαλιά στην περιοχή, όπου περίμενε ο Τόρες και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 (κόντραρε και στα πόδια του Γκοντίν η μπάλα), ενώ ο Ισπανός στράικερ δεν πανηγύρισε, σηκώνοντας αμέσως τα χέρια του, ζητώντας από τους συμπαίκτες να είναι πιο... συγκρατημένοι μαζί του.

Οι "ροχιμπλάνκος" κατάφεραν να απαντήσουν πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με τον Αντριάν Λόπεθ συγκεκριμένα να κάνει το 1-1 στο 44' με κοντινό σουτ, έπειτα από την σέντρα του Τιάγκο Μέντες και το γύρισμα του Χουανφράν, από το οποίο η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς (Τέρι, Κέιχιλ και Άσλεϊ Κόουλ) για να καταλήξει στον Αντριάν στο δεύτερο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Σβάρτσερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι Ισπανοί παραλίγο να πετύχουν παρόμοιο γκολ, καθώς η μπάλα πέρασε ξανά από όλους παράλληλα με την τελική γραμμή, ο Αρντά Τουράν σούταρε και απέκρουσε σε κόρνερ ο Σβάρτσερ στο 47'.

Ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ανήκει στην Τσέλσι, απέκρουσε στο 53' εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του αρχηγού των "μπλε", Τζον Τέρι, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ουίλιαν.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο πέρασε στο ματς στο 54' τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε πέναλτι, καθώς απρόσεκτα πήγε να μαρκάρει τον Ντιέγκο Κόστα, ο Ισπανο-Βραζιλιάνος "τσίμπησε" την μπάλα και ο διαιτητής σωστά έδειξε την βούλα του πέναλτι.

Ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε την εκτέλεση και αφού πήρε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση ενώ έστηνε την μπάλα στην βούλα, σκόραρε κάνοντας το 1-2 στο 60'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Τσέλσι είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ από εκτέλεση φάουλ του Ουίλιαν, ενώ μετά το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα πήγε πάνω στον Κουρτουά, ο οποίος με την σωστή κίνηση την απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το τρίτο γκολ για την Ατλέτικο ήρθε στο 72', με τον Αρντά Τουράν να παίρνει κεφαλιά από την σέντρα του Χουανφράν από δεξιά, τον Σβάρτσερ να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά εν συνεχεία "στρώθηκε" στον Τούρκο που με νέα προσπάθεια, πλασέ σε κενό τέρμα αυτήν την φορά, έκανε το 1-3.
ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ (54' Ετο'ό), Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Ουίλιαν (77' Σέρλε), Αθπιλικουέτα, Αζάρ, Τόρες (67' Ντεμπά Μπα).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά Τουράν, Αντριάν Λόπεθ (66' Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα.
Σκόρερς: 36' Τόρες / 44' Αντριάν, 60' πέν. Ντιέγκο Κόστα, 72' Αρντά Τουράν
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
 
 
Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των ημιτελικών:
Τρίτη
Μπάγερν - Ρεάλ 0-4 [0-1]
 
Τετάρτη
Τσέλσι - Ατλέτικο 1-3 [0-0 ]


sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: