ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ημέρα της Μητέρας: Ευτυχισμένη ημέρα από την Google

Ημέρα της Μητέρας σήμερα δεύτερη Κυριακή του Μαϊου και η Google με ένα χαριτωμένο Doodle και μία μαμά να κάνει ποδήλατο με τα δύο της παιδάκια μας ευχεται ευτυχισμένη ημέρα!

Οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν την ημέρα κατά την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ενώ άλλες σε διαφορετικές ημέρες, με την 8η του Μάρτη και την 21η Μαρτίου ως τις άλλες δημοφιλείς ημερομηνίες. Αν και η γιορτή λέγεται ότι έχει αρχαιοελληνική προέλευση, στη σύγχρονη εποχή καθιερώθηκε περίπου έναν αιώνα πριν, όταν η αμερικανίδα Anna Jarvis συνέλαβε την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.

Η Anna Jarvis, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας και όπως ήταν λογικό προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των Ηνωμενων Πολιτειων και σταδιακά όλου του κόσμου.

Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η «Ημέρα της Μητέρας» καθιερωνόταν ως εθνική εορτή των ΗΠΑ τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Από τότε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες, λοιπόν. Γιοι, κόρες αλλά και... σύζυγοι μπαμπάδες, σπεύσατε για δώρα συμβολικά - ένα λουλούδι και μία μεγάλη αγκαλιά είναι σίγουρα το καλύτερο!

Ημέρα της μητέρας σήμερα και ως μάνα τριών παιδιών νιώθω ευλογημένη που μπόρεσα και έφερα στον κόσμο αυτά τα παιδιά, που μπορώ μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες, που στην εποχή μας έχουν αυξηθεί, να νιώθω την αγάπη τους, να αισθάνομαι ευτυχία κάθε φορά που μου λένε "μανούλα σ' αγαπώ"!

Νιώθω όμως και μία συνεχόμενη αγωνία για τον ρόλο μου ... Είμαι καλή μαμά; Ανατρέφω σωστά αυτά τα παιδιά; Τους δίνω όσα πρέπει;
Νιώθω τις ενοχές - που πιστεύω ότι οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες νιώθουν - για το αν τους αφιερώνω τον χρόνο που πρέπει
Ανάμεικτα τα συναισθήματα που όμως αλλάζουν με ένα χάδι, με μιά μικρή τρυφερή αγκαλιά, με ένα φιλί ...

Οι κινδυνοι πολλοί και ο "ρόλος" είναι ... μια και έξω! Δεν υπάρχει εγχειρίδιο καλής μαμάς, δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας!
Αγωνία και μεγάλη ευθύνη για μια γυναίκα που μόνο με την βοήθεια του συντρόφου - συζύγου μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο της μητέρας.

Σήμερα, ημέρα της μητέρας πολλά θα γραφούν για εκείνη την μοναδική...

Σήμερα μία διαφορετική μητέρα με συγκίνησε πολύ και με έκανε να συνειδητοποιήσω καλύτερα πως μητέρα είναι εκείνη που μεγαλώνει τα παιδιά της και όχι εκείνη που τα φέρνει στον κόσμο.

Μια μητέρα στα χωριά sos “ Όταν κοιτάζω μέσα στα μάτια τα παιδιά μου, νιώθω απέραντη μητρική αγάπη και μία αγωνία. Ψάχνω να δω πόσο ευτυχισμένα είναι. Έχω αγωνία για το μέλλον τους, μην πάθουν τίποτα…. Να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Είναι πάρα πολλά τα συναισθήματα μου. Δεν έχει σημασία, που δεν είμαι βιολογική τους μητέρα. Αισθάνομαι μητέρα τους και με αισθάνονται μητέρα τους. Μάλλον για να το πούμε ποιο σωστά είμαι η μητέρα τους. Και ίσως και κάτι παραπάνω γιατί με αποδέχτηκαν σαν μητέρα τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτό.”
Στα παιδικά χωριά SOS κάθε χρόνο αφήνονται δεκάδες παιδιά. Οι βιολογικές τους μητέρες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τα χρήματα να τους εξασφαλίσουν τροφή, ρουχισμό, στέγη… Είναι η φτώχεια είναι η οικονομική κρίση.Σπαραχτική ανάγκη να πρέπει να αφήσεις το παιδί σου σε ξένα χέρια για να μπορέσει να επιβιώσει . Τα ξένα χέρια εδώ όμως, είναι τρυφερά.

Χρόνια πολλά στις μαμάδες του κόσμου αυτού και στις μητέρες σαν και αυτήν ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες λοιπόν...

madata.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: