ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0 [videos]

Aν έλεγε κάποιος πριν τους αγώνες του τετάρτου ομίλου, πως η Κόστα Ρίκα θα τελείωνε αήττητη τους αγώνες της και η Αγγλία δίχως νίκη, μάλλον θα τον κοιτούσαν όλοι κάπως περίεργα. Και όμως συνέβη, αφού τα "λιοντάρια" αποχωρούν από...
το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς νίκη και με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρόι Χόντσον έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και φρέσκαρε την 11άδα του, δεν άλλαξε κάτι στην ουσία, με τους Άγγλους να μένουν στο μηδέν απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει εντυπωσιάσει και τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ με επτά πόντους, περιμένοντας τον δεύτερο από τον όμιλο της Εθνικής μας.

Αρκετά δραστήριος ο Στάριτζ για τους Άγγλους το διάστημα που αγωνίστηκε, με τους Κοσταρικανούς να έχουν ένα δοκάρι στο 23', που ήταν η καλύτερή τους ευκαιρία στο ματς. Πιο επικίνδυνοι οι παίκτες του Χόντσον, είχαν τις καλύτερες φάσεις του ματς, αλλά η λευκή ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μίλερ, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Μπόρχες (78' Μπαράντες), Ντίας, Τεχέδα, Ρουίς, Μπρένες (59' Μπολάνιος), Κάμπελ (66' Ουρένια).

ΑΓΓΛΙΑ: Φόστερ, Σο, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Τζόουνς, Λάμπαρντ, Γουίλσιρ (73' Τζέραρντ), Μπάρκλεϊ, Μίλνερ (76' Ρούνεϊ), Λαλάνα (62' Στέρλινγκ), Στάριτζ.

Γκολ:
Κάρτες: 53' Μπάρκλεϊ, 57' Λαλάνα, 60' Γκονσάλες

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Δ
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ7210413
2ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ6201440
3ΙΤΑΛΙΑ310223-1
4ΑΓΓΛΙΑ101224-2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
ΙΤΑ0vs1ΟΥΡ
24/06/2014 - 19:00
ΚΟΣ0vs0ΑΓΓ
24/06/2014 - 19:00

Αν δεν σκοράρεις, δε νικάς
Με εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες, αφού η μεν Κόστα Ρίκα είχε ήδη περάσει στον επόμενο γύρο, ενώ η Αγγλία ήταν αποκλεισμένη και κυνηγούσε απλά να μην φύγει... άσεφτη από την διοργάνωση. Ο Τζόελ Κάμπελ ξεκίνησε κανονικά στην 11άδα, ενώ τα "λιοντάρια" παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, η Αγγλία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Στάριτζ (12'), για να... απαντήσουν οι Κοσταρικανοί με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπόρχες (23') που βρήκε σε ετοιμότητα τον Φόστερ, έχοντας και την αγαστή συνεργασία του οριζόντιου δοκαριού.

Ο Στάριτζ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, έψαχνε το γκολ, με τις προσπάθειές του όμως να μην βρίσκουν στόχο, την ώρα που η Κόστα Ρίκα είχε τον Κάμπελ σε καλή κατάσταση, ενώ στα μετόπισθεν κρατούσε το μηδέν σε ένα πρώτο 45λεπτο που βρήκε την Αγγλία να είναι πιο δραστήρια, αλλά την λευκή ισοπαλία να παραμένει.

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τις δυο ομάδες να αδυνατούν στα πρώτα λεπτά να φανούν απειλητικές. Ο Στάριτζ συνέχισε να σπαταλάει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν, με κορυφαία το πλασέ του στο 65', που κατέληξε λίγο άουτ, με τα "λιοντάρια" να φορτώνουν την αριστερή τους πλευρά και να επιτίθενται κυρίως από εκεί.

Μπήκε ο Στέρλινγκ, μπήκε ο Ρούνεϊ, αλλά και πάλι η ομάδα του Χόντσον δεν έφτασε στο γκολ, αν και είχε την υπεροχή και έψαχνε τρόπους να σκοράρει. Εντέλει, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι και το 0-0 "σφράγισε" τις προσπάθειες των παικτών στο χορτάρι του "Εστάντιο Μινεϊράο" στο Μπέλο Οριζόντε.


Η φάση του αγώνα
Η επέμβαση του Φόστερ ήταν η καλύτερη στο ματς. Η μοναδική ουσιαστική φάση για τους Κοσταρικανούς ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μπόρχες στο 23', που βρήκε τον Άγγλο πορτιέρε να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή απόκρουση και να έχει και την βοήθεια του δοκαριού του. Αν εκεί γινόταν το 1-0, ίσως βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Ο διαιτητής
Ο Τζαμέλ Αϊμουντί είχε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς πάντως να κάνει το μεγάλο σφάλμα και να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα. Οι Κσταρικανοί φωνάζουν για μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ του Μπρένες στο 11', με το λάθος να είναι του βοηθού κυρίως, ενώ θα μπορούσε να αφήσει το πλεονέκτημα σε ένα φάουλ του Μπάρκλεϊ, σταματώντας την φάση, δείχνοντάς του κάρτα.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο καλύτερος του αγώνα, όπως τον ανέδειξε και η FIFA. Πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση από τον Κοσταρικανό γκολκίπερ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, δήλωσε "παρών" και προσέφερε ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Κράτησε το μηδέν πίσω και συνεχίζει ένα εξαιρετικό τουρνουά.


Μας άρεσε
Οι Άγγλοι αποκλείστηκαν, αλλά οι φίλοι τους ήταν και πάλι δίπλα τους. Ίσως η χώρα με το πιο πιστό κοινό, που όμως δεν χάνει το χιούμορ του και αυτοσαρκάζεται σε κάθε ευκαιρία. Τα συνθήματα και τα μηνύματα έδιναν και έπαιρναν για έναν ακόμη αποκλεισμό των "λιονταριών".


Δεν μας άρεσε

Η εθνική Αγγλίας όφειλε να πάρει έστω μια νίκη και να σώσει την τιμή και την υπόληψή της σε ένα -έτσι και αλλιώς- αποτυχημένο Μουντιάλ. Και πάλι όμως δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και μάλιστα δεν μπόρεσε ούτε να σκοράρει. Τραγικό Παγκόσμιο Κύπελλο για τα "λιοντάρια", που μάλλον θα θέλουν να το ξεχάσουν. Θα πρέπει και ο Ρόι Χόντσον να αναλάβει τις ευθύνες του.





sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: