ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: ΗΠΑ - Γερμανία 0-1 [video]

Νίκη για μία, χαμόγελα για δύο... 
Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ επιβλήθηκε με 1-0 των ΗΠΑ και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, με τους Αμερικανούς του...
Γιούργκεν Κλίνσμανν να ακολουθούν ωστόσο και αυτοί στα νοκ-άουτ ματς καθώς επωφελήθηκαν από την καλύτερη διαφορά τερμάτων έναντι της Πορτογαλίας.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε απόλυτα ήρεμους ρυθμούς δίνοντας λαβή σε αρκετούς να "υπενθυμίσουν" πως η ισοπαλία βόλευε και τις δύο ομάδες για να προκριθούν στους "16", όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Τόμας Μίλερ έλυσε τον γόρδιο δεσμό με εξαιρετικό πλασέ (55') και χάρισε το τρίποντο στα "πάντσερ".

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε, οι Γερμανοί έλεγξαν το παιχνίδι με εξαίρεση όμως στο τελευταίο λεπτό, όπου οι Αμερικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέμπσεϊ για να πάρουν τον βαθμό και να ολοκληρώσουν χωρίς ήττα τη φάση των ομίλων.






Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο", Ρεσίφε

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούζι (84' Γέντλιν), Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Ντέμπσεϊ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόος, Εζίλ (89' Σέρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ

Γκολ: 55' Μίλερ
Κάρτες: 37' Γκονσάλες, 62' Μπέκερμαν / 12' Χέβεντες

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Ζ
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΓΕΡΜΑΝΙΑ7210725
2ΗΠΑ4111440
3ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ411147-3
4ΓΚΑΝΑ101246-2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
 ΗΠΑ0vs1ΓΕΡ 
26/06/2014 - 19:00
 ΠΟΡ2vs1ΓΚΑ 
26/06/2014 - 19:00

Νίκησε η Γερμανία, χάρηκαν και οι ΗΠΑ
Το πρώτο 45λεπτο χάρισε ελάχιστες συγκινήσεις στους φιλάθλους που αψήφησαν την δυνατή βροχή και δήλωσαν "παρών" στην "Περναμπούκο Αρένα", με Γερμανία (κυρίως) και ΗΠΑ να μην φορτσάρουν ιδιαίτερα και έτσι οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να βγαίνουν με το... σταγονόμετρο.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μπήκε από την αρχή καλύτερα στο ματς και με όπλο τις πολλές πάσες επέβαλε το ρυθμό της, με τους Αμερικανούς από την πλευρά τους να παραμένουν προσηλωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη ζωή του Τιμ Χάουαρντ ενώ δεν ήταν πολλές οι φορές που βγήκαν με αξιώσεις στην κόντρα ψάχνοντας να "χτυπήσουν" σε ανοιχτό γήπεδο τα "πάντσερ".

Κάπως έτσι χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για την πρώτη σπουδαία φάση στον αγώνα, το δυνατό σουτ του Ζούζι που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι το Νόιερ, φάση που ήταν μάλιστα και η καλύτερη του πρώτου μέρους.

Και αυτό γιατί οι Γερμανοί κυριάρχησαν στην κατοχή (60%) όχι όμως και στην ουσία, με τις τέσσερις συνολικά προσπάθειές τους που βρήκαν στόχο να αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από τον Χάουαρντ και το φινάλε του πρώτου μέρους να φέρνει μάλιστα αποδοκιμασίες από το κοινό για το (μη) θέαμα που αντίκρυσαν.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Κλόζε πέρασε στη θέση του Ποντόλσκι για να κάνει πιο επικίνδυνη τη Γερμανία μέσα στην αντίπαλη περιοχή και τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους Ευρωπαίους. Ο Χάουαρντ απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Μέρτεζακερ αλλά η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, ο οποίος με φαλτσαριστό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε "συστημένη" στην αριστερή γωνία του για το 1-0.

Η Γερμανία συνέχισε στο ίδιο σταθερό τέμπο (με τις πολλές πάσες) και μετά το γκολ ενώ οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ανεβάσουν στροφές για την ισοφάριση, αλλά να μην μπορούν απειλούν τον Νόιερ.

Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε πάντως να φτάσουν στην ισοφάριση με δύο φάσεις: πρώτα ο Λαμ απέτρεψε το 1-1 με σωτήριο τάκλιν και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντέμπσεϊ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Λίγα δευτερολεπτα πάντως αργότερα, οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιούργκεν Κλίνσμαν και Γιόακιμ Λεβ, είχαν κάθε λόγο να είναι χαμογελαστοί. Η μεν Γερμανία πήρε τη νίκη με 1-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ οι ΗΠΑ πήραν το δεύτερο εισιτήριο παρά την ήττα καθώς στο άλλο ματς του ομίλου δεν έφτανε στην Πορτογαλία το 2-1 με το οποίο επιβλήθηκε της Γκάνας (ήθελε νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά για να πάρει εκείνη την πρόκριση ως 2η).

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: