ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ονδούρα - Ελβετία 0-3 [videos]

Mε τα ακουστικά στα αυτιά τους να είναι σε απευθείας σύνδεση με το Ρίο Ντε Ζανέιρο και το "Μαρακανά", οι Ελβετοί με μπροστάρη τον Τζέρνταν Σατσίρι έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν με...
3-0 την Ονδούρα, εξασφαλίζοντας τη πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η Ελβετία μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο άλλωστε σημείωσε δύο γκολ, αλλά στη συνέχεια άφησε τον ρυθμό, που η ίδια επέβαλλε, να πέσει κάτι που δικαιολογείται εν μέρει από το άγχος δεδομένου ότι η πρόκριση δεν περνούσε μόνο από τον Αμαζόνιο, αλλά και από το Ρίο ντε Ζανέιρο που την ίδια ώρα έπαιζαν η Γαλλία με το Εκουαδόρ.

Ο Σατσίρι έκανε πιο εύκολα τα πράγματα με το 3-0, καθώς "κάλυψε" την πρόκριση και από τις δύο πλευρές, δηλαδή καταδικάζοντας το Εκουαδόρ στο παιχνίδι με τη Γαλλία να πετύχει δύο γκολ.

Πλέον η Ελβετία, ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη, απέναντι στην Αργεντινή στο νοκ-άουτ παιχνίδι της "Αρένα Κορίνθιανς" του Σάο Πάουλο την 1η Ιουλίου.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντες, Γκαρσία (77' Ναχάρ), Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Τζ. Παλάσιος), Μπόνιεκ, Εσπινόσα (46' Τσάβες), Κλάρος, Μπεκέλες

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σατσίρι (87' Τζεμαϊλί), Ντμιτς (74' Σεφέροβιτς)

Γκολ: 6', 31', 71' Σατσίρι
Κάρτες: 66' Παλάσιος

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Ε
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΓΑΛΛΙΑ7210826
2ΕΛΒΕΤΙΑ6201761
3ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ4111330
4ΟΝΔΟΥΡΑ000318-7
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
 ΟΝΔ0vs3ΕΛΒ 
25/06/2014 - 23:00
 ΙΣΗ0vs0ΓΑΛ 
25/06/2014 - 23:00

Το ρολόι δούλεψε με... Σατσίρι
Η Ελβετία έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τις διαθέσεις της στην Ονδούρα και χτύπησε το πρώτο καμπανάκι με τον Σατσίρι στο τρίτο λεπτό.

Στο δεύτερο χτύπημα, τρία λεπτά μετά το πρώτο, ο ίδιος ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με ένα εκπληκτικό τέρμα τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και ως προς την εκτέλεση.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Ελβετοί παραχώρησαν την μπάλα στους Κεντροαμερικάνους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη τους και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Το έκαναν, κάλλιστα, στο 31', όταν ο Ντρμιτς έφυγε γρήγορα από τα αριστερά, τροφοδοτώντας τον Σατσίρι που πλάσαρε άνετα, τον ανήμπορο να αντιδράσει Βαγιαδάρες, διπλασιάζοντας τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του. Ο Ντρμιτς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να στείλει την εθνικής Ελβετίας με προβάδισμα τριών γκολ στα αποδυτήρια, αλλά ο Βαγιαδάρες, του το απαγόρευσε σε αμφότερες των περιπτώσεων.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπένγκτσον έπιασε στον ύπνο για πρώτη φορά την ελβετική άμυνα, απειλώντας τον Μπενάλιο που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας να καταλήγει άουτ.

Ο Κλάρος, συγχώρησε για δεύτερη φορά την υπνηλία της ελβετικής άμυνας, όταν νικήθηκε από τον Μπενάλιο σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της ευρωπαϊκής ομάδας, απέδειξε τα πολύ καλά αντανακλαστικά του.

Ο Ουίλσον Παλάσιος στο 62' ζήτησε πέναλτι από τον Τζουρού σε μία φάση που δεν φαίνεται καθαρά αν ήταν όντως ή όχι. Σε κάθε περίπτωση ήταν αμφισβητούμενη, ωστόσο, οι πολλές διαμαρτυρίες του Παλάσιος δεν έφεραν τίποτα παρά μόνο την κίτρινη κάρτα.

Και ενώ η Ονδούρα πίεζε, ήρθε ξανά ο συνήθης ύποπτος της αναμέτρησης, Σατσίρι, να χτυπήσει για τρίτη φορά στο 71' παίρνοντας την ασίστ όπως και στο δεύτερο γκολ από τον Ντρμιτς γράφοντας το 3-0.

Η φάση του αγώνα
Το πρώτο γκολ του Τζέρνταν Σατσίρι. Όχι μόνο για την εξαιρετική έμπνευση και εκτέλεση του Ελβετού μεσοεπιθετικού αλλά και την σπουδαιότητά του σε ο,τι αφορά την οικονομία της αναμέτρησης. Άνοιξε το δρόμο, ψυχολογικά και αγωνιστικά, για να επιβληθεί η ομάδα του επί της Ονδούρας και να πάρει τη νίκη.


Ο διαιτητής
Ο Αργεντινός, Νέστορ Πιντάνα προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο στα σκληρά, σε γενικές γραμμές, μαρκαρίσματα, των ποδοσφαιριστών της Ονδούρας μην φορτώνοντάς τους με κάρτες και απέφυγε με αυτόν τον τρόπο να βγάλει εκτός αγωνιστικού πλαισίου την αναμέτρηση. Η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Παλάσιος, είναι αμφισβητούμενη.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Τζέρνταν Σατσίρι έδειξε γιατί στηρίζει τόσα πολλά πάνω του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, της διεύρυνε το προβάδισμα, πέτυχε το χατ-τρικ και απέδειξε ότι για έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, αρκούν ελάχιστες ευκαιρίες για να εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του.


Μας άρεσε
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ, που δεν άφησε το ηθικό των ποδοσφαιριστών του να καταρρακωθεί μετά το "ναυάγιο" με τη Γαλλία. Έμπειρος, σε υψηλού επιπέδου απαιτητικές διοργανώσεις, καθοδήγησε σωστά την ομάδα του, ώστε να αντιμετωπίσει επαγγελματικά την Ονδούρα, να μην πέσει σε "παγίδες" στα δύσκολα διαστήματα που πέρασε, και να επιτύχει το ζητούμενο.


Δεν μας άρεσε
Το σκληρό για ακόμη μία φορά παιχνίδι της Ονδούρας. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ομάδα που παίζει πέραν του δέοντος δυναμικά σε Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές της δημιουργούν με την απρόσεκτη κίνησή τους προς τη διεκδικούμενη μπαλιά, κίνδυνο προς τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ακόμη και σε συμπαίκτη.









sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: