ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ρωσία - Ν. Κορέα 1-1 [video]

Ρωσία και Νότιος Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014.
Το ματς ήταν κακό, το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, ενώ το δεύτερο...
βέβαια δεν είχε θέαμα, απλά δύο ιδιαίτερες φάσεις που οδήγησαν σε γκολ.

Οι Ασιάτες άνοιξαν στο σκορ στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο ή μάλλον με την τεράστια γκάφα του Ίγκορ Ακινφέεβ, ενώ απάντησε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ στο 74', τρία λεπτά μετά την είσοδό του, όμως ίσως το γκολ να μην έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ.

Ρωσία και Νότιος Κορέα έχουν από έναν βαθμό, κορυφή είναι το Βέλγιο με 3 και χωρίς βαθμό είναι η Αλγερία στον 8ο όμιλο.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Παναντάλ"

ΡΩΣΙΑ:
Ακινφέεβ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59' Τζαγκόεβ), Κοκόριν.


Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72' ), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν.

Γκολ: 74' Κερζακόβ / 68' Λι Κέουν-Χο
Κάρτες: 14' Σον Χέουνγκ-Μιν, 30' Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, 49' Σατόβ

Ο Κερζακόβ έσωσε τον Ακινφέεβ
Απογοητευτικό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τη Νότιο Κορέα να προσέχει την άμυνά της και την Ρωσία να μην έχει τρόπο να την διασπάσει.

Φάση μεγάλη στα 45 πρώτα λεπτά δεν υπήρχε, με τους Ασιάτες να έχουν ως καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Παρκ Τσου-Γιούνγκ στο 34' που κόντραρε και έγινε επικίνδυνο (άουτ), ενώ για τους Ευρωπαίους ξεχώρισε η εκτέλεση φάουλ του Ιγκνασέβιτς στο 31' με τον Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ να αποκρούει.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, χωρίς όμως να πατάνε ιδιαίτερα οι επιθετικοί στην αντίπαλη περιοχή και φάσεις να δημιουργούνται μόνο με μακρινά σουτ.

Με ένα μακρινό σουτ λοιπόν άνοιξε και το σκορ για τους Νοτιοκορεάτες στο 68', με τον Λι Κέουν-Χο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ακινφέεβ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει στα δίχτυα του!

Ο Φάμπιο Καπέλο πέρασε στο ματς τα δύο μεγάλα ονόματα που είχε στον πάγκο, τους Αλάν Τζαγκόεβ (από το 59') και Αλεκσάνταρ Κερζακόβ.

Ο Κερζακόβ μάλιστα ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', σκοράροντας μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό στον αγωνιστικό χώρο, με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας να διώξει, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για οφ-σάιντ.

Η φάση του αγώνα
Η μεγαλύτερη γκάφα μέχρι τώρα στο Μουντιάλ 2014, το γκολ της Νοτίου Κορέας στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο. Ο Ίγκορ Ακινφέεβ επιχειρεί να μπλοκάρει, να πιάσει την μπάλα, αλλά του φεύγει μέσα από τα χέρια.

Ο διαιτητής
Μοναδική φάση που σηκώνει συζήτηση το γκολ της Ρωσίας, αλλά και πάλι είναι ζήτημα του βοηθού αν υπάρχει οφ-σάιντ ή όχι. Πολύ καλή η διαιτησία του Αργεντινού, Νέστορ Φαμπιάν Πιτάνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Η Ρωσία σπουδαίο παίκτη πλέον δεν έχει. Ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ είναι το μεγαλύτερο όνομα, μπήκε στο ματς στο 71', σκόραρε στο 74', γλίτωσαν την ήττα οι Ρώσοι.


Μας άρεσε
Η επιμονή των Ασιατών να σουτάρουν από μακριά. Φαινόταν πως μπορούν να την κάνουν την ζημιά με αυτόν τον τρόπο και τη έκαναν. Άλλωστε δεν μπορούσαν και ιδιαίτερα να μπουν στην περιοχή.


Δεν μας άρεσε
Φυσικά ο Ίγκορ Ακινφέεβ. Είναι σπουδαίος τερματοφύλακας, αλλά βρέθηκε σε κακή βραδιά. Λόγω και της βροχής είχε χρειαστεί σε 3 περιπτώσεις διπλή προσπάθεια για να καθαρίσει την φάση και τελικά στο 68' δέχτηκε ένα αστείο γκολ, ο εφιάλτης κάθε τερματοφύλακα.



sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: