ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Αγγλία - Ιταλία 1-2 [video]

Tο καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ ίσως έγινε στο Αρένα Αμαζόνια, το οποίο φιλοξένησε τη μονομαχία της Αγγλίας με την Ιταλία.
Η "σκουάντρα ατζούρα" ξεκίνησε με το δεξί, πήρε τους...
τρεις βαθμούς κι έπιασε στην πρώτη θέση του ομίλου την Κόστα Ρίκα.

Εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της αγγλικής άμυνας, χτύπησε εκεί που έπρεπε και μετά το γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι είχε την ικανότητα να κρατήσει το σκορ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να έχει κάνει και το 3-1 στις καθυστερήσεις με τον Πίρλο.

Η Αγγλία μπορεί να έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Δημιούργησε ευκαιρίες, έβγαλε ενέργεια, είχε παίκτες με τρεξίματα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση βρίσκοντας απέναντί της κι έναν πολύ καλό Σίριγκου.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Τζέραρντ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ), Στέρλινγκ, Στάριτζ (79' Λαλάνα).

ΙΤΑΛΙΑ: Σίριγκου, Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Βεράτι (57' Μότα), Μαρκίζιο, Καντρέβα (79' Παρόλο), Μπαλοτέλι (73' Ιμόμπιλε).

Γκολ: 37' Στάριτζ / 35' Μαρκίζιο, 50' Μπαλοτέλι
Κάρτες: 92' Στέρλινγκ

Η ανασκόπηση του αγώνα
Πολύ δυνατά μπήκε η Αγγλία, η οποία άγγιξε το γκολ στο 4' με βολίδα του Στέρλινγκ, ενώ είχε άλλη μία ευκαιρία στο 6' με τον Σίριγκου να πέφτει στη γωνιά του και να αποκρούει σουτ του Χέντερσον.

Η Αγγλία έδειχνε πιο απειλητική, όμως, σταδιακά έκανε αισθητή την παρουσία της και η Ιταλία. Ο Μαρκίζιο προειδοποίησε με σουτ στο 19', ενώ το ίδιο έκανε και ο Μπαλοτέλι στο 23'. Τελικά το γκολ ήρθε από δυνατό σουτ του πρώτου κι αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική προσποίηση του Πίρλο.

Ωστόσο, η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 37' η Αγγλία έκανε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Στέρλινγκ με εντυπωσιακή πάσα ξεκλείδωσε την άμυνα της "σκουάντρα ατζούρα", ο Ρούνεϊ βρήκε τον Στάριτζ κι εκείνος ισοφάρισε.

Θα μπορούσε, βέβαια, στις καθυστερήσεις η Ιταλία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αν ο Τζαγκιέλκα δεν έβγαζε με κεφαλιά πριν τη γραμμή τη λόμπα του Μπαλοτέλι. Αμέσως μετά ο Καντρέβα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ιταλία αν και η πρώτη φάση είχε πρωταγωνιστές τους Στάριτζ και Σίριγκου. Στο 50' Καντρέβα και Μπαλοτέλι εξέθεσαν τους αντιπάλους τους με τον δεύτερο να σκοράρει.

Οι Άγγλοι στη συνέχεια άρχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Ρούνεϊ στο 62', ο οποίος όντας ανενόχλητος έστειλε από κοντά την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μπάρκλεϊ να απειλήσει.

Ωστόσο, όσο κι αν πίεζε η Αγγλία το γκολ δεν ήρθε. Αντιθέτως, η Ιταλία θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα αν το φάουλ του Πίρλο δε σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Η φάση του αγώνα
Το γκολ που έχασε ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 62'. Στα 28 του όλη η Αγγλία περιμένει να την πάρει από το χέρι κι εκείνος για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε παιχνίδι Μουντιάλ. Με την ποιότητά του θα έπρεπε να έχει τελειώσει τη φάση.

Ο διαιτητής
Δεν απασχόλησε κανέναν ο Μπιέρν Κάιπερς, ο οποίος ήταν πολύ καλός. Μπορεί σε μία - δύο φάσεις ίσως να έπρεπε να βγάλει κάποια κάρτα, αλλά συνέβαλε και αυτός στο να δούμε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ξεχώρισε ο Αντόνιο Καντρέβα, ο οποίος εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τον Λέιτον Μπέινς. Χαρακτηριστικότερη στιγμή η φάση του δεύτερου γκολ, η οποία αρχίζει από εκείνον, ενώ είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Μας άρεσε
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ και το ποδοσφαιρικό θράσος που έβγαλε ο 19χρονος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Ο παίκτης της Λίβερπουλ δημιούργησε πολλά ρήγματα, ενώ είχε και μία εξαιρετική στιγμή στο 3ο λεπτό.

Δεν μας άρεσε
Ο Ρόι Χόντσον που έκανε πολλές λανθασμένες επιλογές. Από την επιμονή του στον Ντάνι Γουέλμπεκ μέχρι την επιλογή του να βάλει στο παιχνίδι τον Τζακ Γουίλσιρ, που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι έβγαλε τον Τζόρνταν Χέντερσον, τη στιγμή που ο Στίβεν Τζέραρντ είχε κράμπες και δυσκολευόταν να περπατήσει.

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: