ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Ονδούρα - Εκουαδόρ 1-2 (videos)

Μεγάλη νίκη για το Εκουαδόρ, το οποίο πήρε τους 3 πρώτους του βαθμούς στο Μουντιάλ 2014, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ονδούρας, κάνοντας ανατροπή με δύο γκολ του Ενέρ Βαλένσια.


Ο επιθετικός της Πατσούκα είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα, έτσι είναι την κορυφή του πίνακα των σκόρερς με 3 γκολ μαζί με Τόμας Μίλερ, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Άριεν Ρόμπεν και Καρίμ Μπενζεμά.

Το Εκουαδόρ έπιασε λοιπόν την Ελβετία στην 2η θέση και την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Γαλλία, όπου ακόμη και να χάσει μπορεί να προκριθεί!

Αυτό θα γίνει αν η Ονδούρα νικήσει την Ελβετία (σε περίπτωση που υπερισχύει στην τριπλή ισοβαθμία), ενώ για να έχει η Ονδούρα ελπίδες για πρόκριση στην τριπλή ισοβαθμία θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε με 2 γκολ διαφορά τους Ελβετούς.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα ντα Μπαϊσάντα"

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Μέινορ Φιγκερόα, Ισαγκίρε (46' Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γκαρίδο (71' Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα (82' Γρουέσο), Νομπόα, Αντόνιο Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο, Ενέρ Βαλένσια, Καϊσέδο (82' Έντισον Μέντες).
Γκολ: 31' Κόστλι / 34' και 65' Ενέρ Βαλένσια
Κάρτες: 7' Μπερνάρντες, 45'+3 Μπένγκτσον, 57' Αντόνιο Βαλένσια, 72' Ενέρ Βαλένσια, 80' Χέφερσον Μοντέρο

Ανατροπή με Ενέρ Βαλένσια
Από μία ευκαιρία είχαν οι ομάδες πριν φτάσουν στα γκολ, με τον Ένερ Βαλένσια για το Εκουαδόρ να χάνει ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 20', όταν από μπαλιά του Εράσο έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος, αλλά άστοχο σουτ, ενώ στο 28' για την Ονδούρα λίγο άουτ πέρασε η κεφαλιά του Μπερνάρντες έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η Ονδούρα άνοιξε το σκορ στο 31' με τον Κάρλος Κόστλι να παίρνει κόντρα από τον Παρέδες (έδιωξε πάνω στο στήθος του πρώην παίκτη της Βέροιας) και με τρομερό αριστερό σουτ να εκτελεί τον Αλεσάντερ Ντομίνγκες για το 1-0.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα απάντησε το Εκουαδόρ με τον Ενέρ Βαλένσια να κάνει το 1-1 στο 34' με κοντινό πλασέ, με την τύχη να τον ευνοεί, καθώς η μπάλα του... στρώθηκε μετά από κόντρες σε σουτ του Παρέδες που δεν είχε καμία τύχη.

Ο θηριώδης στόπερ της Ονδούρας, Βίκτορ Μπερνάρντες, εκτέλεσε φάουλ στο 45'+1 και απέκρουσε ο Ντομίνγκες, ενώ στο 45'+3 ο Κόστλι είχε δοκάρι με κεφαλιά και εν συνεχεία ο Μπένγκτσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι και φυσικά το τέρμα δεν μέτρησε.

Δύο καλά σουτ για την Ονδούρα στο 60ό λεπτό, αρχικά από τον Μπένγκτσον (απόκρουση Ντομίνγκες) και εν συνεχεία από τον Κλάρος (άστοχο) μετά την εκτέλεση του κόρνερ.

Η ανατροπή για το Εκουαδόρ ολοκληρώθηκε στο 65', με τον Ενέρ Βαλένσια να σκοράρει και πάλι, αυτήν την φορά με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βάλτερ Αγιοβί.


Η φάση του αγώνα
Το γκολ του άλλοτε άσου της Βέροιας, Κάρλος Κόστλι και ας έχασε η ομάδα του. Ήταν το πρώτο για την Ονδούρα σε Μουντιάλ μετά τις 21 Ιουνίου 1982 στο 1-1 με την Β.Ιρλανδία. Σε αυτό το ματς έπαιζε βασικός ο Άλαν Κόστλι, πατέρας του Κάρλος, ο οποίος γεννήθηκε 27 μέρες αργότερα!


Ο διαιτητής
Ο Αυστραλός διαιτητής, Μπέντζαμιν Γουίλιαμς, ήταν καλός. Ένα πέναλτι ζήτησε το Εκουαδόρ, ο αμυντικός βρήκε τον Καϊσέδο, όχι όμως όσο έπρεπε για ανατροπή. Αν είχε πέσει ίσως να το είχε πάρει.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο επιθετικός του Εκουαδόρ, Ενέρ Βαλένσια. Έχασε μία καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, αλλά στις δύο επόμενες ευκαιρίες που το δόθηκαν σκόραρε. Είναι πλέον και αυτός στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με 3 γκολ!



Μας άρεσε
Ο 32άχρονος στόπερ της Ονδούρας, Βίκτορ Μπερνάρντες, είναι επιβλητικός. Έπαιζε από το 7ο λεπτό με κίτρινη κάρτα, αλλά πάντα έπαιζε δυνατά και με το παραπάνω. Γι'αυτό και μας άρεσε. Όταν εκτέλεσε φάουλ το τείχος... έτρεμε, ενώ στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του δεν φταίει, το πρώτο ήταν τυχερό, στο δεύτερο μάρκαρε ψηλό αντίπαλο στόπερ που είχε ανέβει. Παίζει στις ΗΠΑ με τους San Jose Earthquakes, από το 2009 μέχρι το 2011 ήταν στην Άντερλεχτ.


Δεν μας άρεσε
Ο Εμίλιο Ισαγκίρε. Ο αριστερός μπακ της Σέλτικ είναι σπουδαίος παίκτης, από τους καλύτερους της Ονδούρας, όμως ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.









sport24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: