ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3 [videos]

H πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2014 είναι γεγονός, καθώς η Κόστα Ρίκα επικράτησε με 3-1 της Ουρουγουάης, κάνοντας μάλιστα και ανατροπή.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο...

Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 και έκανε και ασίστ για το τελικό 1-3 από τον Ουρένια.

Την ανατροπή είχε ολοκληρώσει ο Ντουάρτε με κεφαλιά, ενώ η Ουρουγουάη είχε προηγηθεί με την εκτέλεση πέναλτι του Καβάνι, όμως στάθηκε εκεί και το... πλήρωσε.

Η Κόστα Ρίκα με 5 στην άμυνα (όπως και η Ολλανδία), έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της επί της Ουρουγουάης (!), έχοντας μέχρι τώρα σε 8 ματς 6 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο (60' Άλβαρο Γκονσάλες), Στουάνι, Κριστιάν Ροντρίγκες, Φορλάν (60' Λοδέιρο), Καβάνι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Τζανκάρλο Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ.

Γκολ: 24' πέν. Καβάνι / 54' Τζόελ Κάμπελ, 57' Ντουάρτε, 84' Ουρένια
Κάρτες: 50' Λουγκάνο / 94' Μάξι Μερέιρα (κόκκινη)

Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Έντινσον Καβάνι στο 16' έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με ένα πολύ κακό σου στην κίνηση, αλλά στο 24ο λεπτό ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ντιέγκο Λουγκάνο, τον οποίο χωρίς ιδιαίτερο λόγο κράτησε αντίπαλό του μέσα στην περιοχή και αυτό ήταν το πρώτο σωστό πέναλτι που καταλογίστηκε στο Μουντιάλ 2014 (μετά από τα ανύπαρκτα Βραζιλίας και Ισπανίας).

Το μακρινό σουτ του Τζόελ Κάμπελ πέρασε λίγο άουτ στο 27', στο 43' ο Τζούνιορ Ντίας σε κενή εστία δεν έπιασε την κεφαλιά μετά την κακή έξοδο του Μουσλέρα, ενώ στο 44' ο Κέιλορ Νάβας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ στο σουτ του Φορλάν που πήρε ύψος μετά από κόντρα σε αμυντικό.

Ο Μουσλέρα στο 50' σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Ντουάρτε και ήταν τυχερός που Κοσταρικανός εν συνεχεία δεν έπιασε καλά το σουτ στην επαναφορά.

Η ισοφάριση για την Κόστα Ρίκα ήρθε στο 54' με τον Τζόελ Κάμπελ έπειτα από σέντρα από αριστερά να κοντρολάρει με το στήθος στο ύψος του πέναλτι και με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή, με τον Ντουάρτε να κάνει το 1-2 με εξαιρετική κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπολάνιος.'

Μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε μέσα σε 4 λεπτά η Ουρουγουάη ήταν σοκαρισμένη, δεν είχε αντίδραση και τελικά όλα τελείωσαν στο 84', όταν ο Ουρένια διαμόρφωσε το τελικό 1-3, νικώντας στο τετ-α-τετ από πλάγια δεξιά τον Μουσλέρα, μετά από ασίστ του Κάμπελ.

Η φάση του αγώνα
Η φάση της ισοφάρισης για την Κόστα Ρίκα με σκόρερ τον Τζόελ Κάμπελ. Δεν είναι μόνο το η σέντρα, το κοντρόλ και η εκτέλεση. Είναι και η αρχική πάσα και το "τακουνάκι" προηγήθηκε της σέντρας. 
Δείτε απλά το video...

Ο διαιτητής: Ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, δεν έκανε λάθη και μάλιστα έγινε ο πρώτος διαιτητής που έδωσε πέναλτι στο Μουντιάλ 2014 και η απόφαση ήταν σωστή.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Τζόελ Κάμπελ χωρίς αμφιβολία ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Ισοφάρισε σε 1-1 στο 54', είχε άλλα τρία πολύ καλά μακρινά σουτ, ταλαιπώρησε γενικά την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητα και τις ντρίμπλες του, ενώ έκανε και την ασίστ στον Ουρένια για το τελικό 1-3.

Μας άρεσε
Ο Κέιλορ Νάβας, ο τερματοφύλακας της Λεβάντε, απέδειξε ξανά πως είναι σπουδαίος.

Δεν μας άρεσε
Γενικά η Ουρουγουάη ήταν κακή και δεν χειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της. Με τον Λουίς Σουάρες όμως να λείπει λόγω τραυματισμού και το Φορλάν πλέον... να μην μπορεί, ο Έντινσον Καβάνιέπρεπε να είναι αυτός που θα πάρει τις ομάδες στις πλάτες του, αλλά με εξαίρεση την εκτέλεση πέναλτι ήταν κακός.

Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3

Edison Cavani Goal Uruguay vs Costa Rica 1 -0... από edn-qrz


Uruguay 1-1 Costa Rica (Goal Campbell ) 14-06-2014 από VIP04


To 1-3 από greenfaliro
sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: