ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Κροατία - Μεξικό 1-3 [videos]

Tο Μεξικό ήταν ανώτερο της Κροατίας, νίκησε με 3-1 και προκρίθηκε δίκαια στους "16" του Μουντιάλ 2014, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, καθώς τερμάτισε 2η υστερώντας στην ισοβαθμία με...
την Βραζιλία.

Η εμφάνιση των Κροατών ήταν απογοητευτική, καθώς ήθελαν μόνο νίκη και όμως δεν είχαν κάνει ούτε μία ευκαιρία όταν οι Μεξικανοί άνοιξαν το σκορ στο 72'.

Με όπλο την άμυνα το Μεξικό έλεγξε το ματς, μετά το 1-0 ήρθαν άλλα δύο γρήγορα γκολ και απλά δεν κατάφερε να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνα και στο τρίτο ματς με τον Πέρισιτς να μειώνει στο 87'.

Κορυφαίο στήσιμο από τον Μιγκέλ Ερέρα, με τον 46άχρονο προπονητή να κλέβει την παράσταση με τους εκδηλωτικούς πανηγυρισμούς του.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο"

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο (58' Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Πράνιτς, Λόβρεν, Πέρισιτς, Όλιτς, Μάντζουκιτς.

ΜΕΞΙΚΟ: (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Βάσκες, Έκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (62' Χαβιέρ Ερνάντες), Περάλτα.

Γκολ: 87' Πέρισιτς / 72' Ράφα Μάρκες, 75' Γκουαρδάδο, 82' Χ. Ερνάντες
Κάρτες: 9' Ράκιτιτς, 39' Ράφα Μάρκες
Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Α
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΒΡΑΖΙΛΙΑ7210725
2ΜΕΞΙΚΟ7210413
3ΚΡΟΑΤΙΑ3102660
4ΚΑΜΕΡΟΥΝ000319-8
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
ΚΑΜ1vs4ΒΡΑ
23/06/2014 - 23:00
ΚΡΟ1vs3ΜΕΞ
23/06/2014 - 23:00
Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Ντάνιελ Πράνιτς ήταν στην 11άδα της Κροατίας, αλλά όχι ως αριστερό μπακ, καθώς εκεί έπαιξε ο Βρσαλκο και ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν στην τριάδα του κέντρου μαζί με Ράκιτιτς και Μόντριτς.

Αυτή η τριάδα δεν κατάφερε και πολλά στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε δηλαδή να τροφοδοτήσει την επιθετική τριάδα, με τους Ευρωπαίους να μην καταφέρουν να κάνουν ούτε μία καλή φάση στα πρώτα 45 λεπτά.

Το Μεξικό έπαιξε 5-3-2, όπως δηλαδή και στα πρώτα δύο ματς με Καμερούν και Βραζιλία, ήταν συγκεντρωμένο στην άμυνα και επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει, ενώ αυτό είχε δύο καλές ευκαιρίες, το δοκάρι στο σουτ του Έκτορ Ερέρα στο 16' και την προβολή του Περάλτα στο 19'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λούκα Μόντριτς ξεκίνησε... ορεξάτος και η Κροατία έδειξε να "ξυπνάει", όμως το Μεξικό πήρε πάλι τον έλεγχο και ο Νίκο Κόβατς έβαλε στο ματς τον Κόβατσιτς αντί του Βρσαλκο, έτσι ο Πράνιτς γύρισε αριστερό μπακ.

Το ματς πήρε φωτιά στο 64', όταν από σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο ο Ντάριο Σρνα σταμάτησε την πορεία της μπάλα προς το τέρμα με το χέρι, όμως δεν το είδε ο διαιτητής, ενώ στο κόρνερ ο Έκτορ Ερέρα προσπάθησε να σκοράρει απευθείας και ο Βέντραν Τσόρλουκα έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Την επιθετική της ανυπαρξία πλήρωσε τελικά η Κροατία, καθώς μετά το κόρνερ του Έκτορ Ερέρα ο Ράφα Μάρκες με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Μεξικανούς και μόλις 3 λεπτά αργότερα τελείωσαν όλα, καθώς διπλασίασαν τα τέρματά τους με το κοντινό πλασέ του Αντρές Γκουαδράδο, σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι δύο επιθετικοί, Χαβιέρ Ερνάντες και Περάλτα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 78' και το σκορ να είναι 0-2 για να κάνει την πρώτη ευκαιρία η Κροατία, με τον Ρέμπιτς να πλασάρει και τον Έκτορ Μορένο να διώχνει την μπάλα λίγο πριν την γραμμή, ενώ στο 82' ο Χαβιέρ Ερνάντες έκανε το 0-3 με κεφαλιά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Μεξικού.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε απλά ο Πέρισιτς στο 87', μειώνοντας για την Κροατία που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άντε Ρέμπιτς.

Η φάση του αγώνα

Τα κόρνερ του Έκτορ Ερέρα (Πόρτο) είναι φαρμακερά και σε αυτό του 72ου λεπτού ο αρχηγός, Ράφα Μάρκες, με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά έπιασε στον ύπνο τον Λοβρεν και άνοιξε το σκορ για το Μεξικό, το οποίο πια δεν θα έχανε με τίποτα την πρόκριση.

Ο διαιτητής
Όλα καλά στην διαιτησία του Ραβσάν Ιρμάτοβ από το Ουζμπεκιστάν μέχρι το 64ο λεπτό, όταν δεν είδε πως ο Ντάριο Σρνα σταμάτησε μέσα στην περιοχή με το χέρι την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Η Πόρτο γενικά ξέρει να αγοράζει παίκτες, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο Έκτορ Ερέρα είναι σπουδαίος μέσος, έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς, τα στημένα είναι από τα καλύτερα στον πλανήτη, παραλίγο να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, λίγο αργότερα από κόρνερ του άνοιξε το σκορ ο Ράφα Μάρκες.

Μας άρεσε
Η άμυνα του Μεξικού ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Στο 88' και ενώ όλα είχαν κριθεί κατάφερε ο Ίβαν Πέρισιτς να πετύχει το πρώτο γκολ στην διοργάνωση στην εστία του Γκιγιέρμο Οτσόα.

Δεν μας άρεσε
Η Κροατία ήθελε μόνο νίκη και δεν μπορούσε να κάνει επίθεση, με τον Νίκο Κόβατς από τον πάγκο να μην έχει λύσεις. Πολύ κακή εμφάνιση από τους Κροάτες, απογοητευτικός ο προπονητής της.







A. Guardado Goal Croatia 0 ~ 2 Mexico   2014... από cupgoals


J. Hernandez Goal Croatia 0 ~ 3 Mexico   2014... από cupgoals

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: