ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ολλανδία - Χιλή 2-0 [videos]

Την κορυφή του 2ου ομίλου στο Μουντιάλ 2014 κατέκτησε η Ολλανδία, καθώς πήρε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς, επικρατώντας με 2-0 της Χιλής.
Θα αντιμετωπίσει δηλαδή στους "16" τον δεύτερο από τον...
1ο όμιλο και οι Νοτιοαμερικανοί αυτόν που θα κατακτήσει την κορυφή (στις 23:00 ξεκινούν τα ματς του 1ου ομίλου).

Ακόμη και με ισοπαλία οι Ολλανδοί θα έπαιρναν την πρώτη θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, ενώ γενικά το ματς δεν ήταν τόσο καλό, καθώς δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν ήξεραν άλλωστε Ολλανδοί και Χιλιανοί αν οι Βραζιλιάνοι θα είναι στην σίγουρα κορυφή του άλλου ομίλου, έτσι δεν... καιγόντουσαν για να τους αποφύγουν.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Κάιτ, Σνάιντερ (75' Φερ), Ρόμπεν, Λενς.

ΧΙΛΗ: (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας (70' Βαλδίβια), Φελίπε Γκουτιέρες (46' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας.

Γκολ: 77' Φερ, 92' Ντεπάι
Κάρτες: 25' Φρανσίσκο Σίλβα, 64' Μπλιντ

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Β
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΟΛΛΑΝΔΙΑ93001037
2ΧΙΛΗ6201532
3ΙΣΠΑΝΙΑ310247-3
4ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ000339-6
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
 ΑΥΣ0vs3ΙΣΠ 
23/06/2014 - 19:00
 ΟΛΛ2vs0ΧΙΛ 
23/06/2014 - 19:00

Η ολλανδική φρεσκάδα
Για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2014 ο Λουί φαν Χάαλ δεν ξεκίνησε με 5-3-2, αλλά με 4-4-2. Από την άμυνα έλειπε μόνο ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, στο κέντρο νέα πρόσωπα ήταν οι Βαϊνάλντουμ και Κάιτ (δεξιά και αριστερά του Νάιτζελ ντε Γιόνγκ), έμεινε 10άρη ο Σνάιντερ και στην επίθεση μαζί με τον Ρόμπεν ήταν ο Λενς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χόρχε Λουίς Σαμπαόλι διατήρησε το 5-3-2 και ξεκούρασε τον Αρτούρο Βιντάλ, ο οποίος είχε παίξει στα δύο πρώτα ματς αν και ανέτοιμος.

Ήταν προφανές πως ούτε η Ολλανδία ούτε η Χιλή ήξεραν τι ήθελαν! Κανείς δεν προσπαθούσε ιδιαίτερα, καθώς έχοντας αμφότερες εξασφαλίσει την πρόκριση... δεν ήξεραν αν θέλουν την πρώτη θέση, αφού η Βραζιλία παίζει στις 23:00.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες είχαν από δύο καλές ευκαιρίες, η Ολλανδία με την κεφαλιά του Ντε Φράι στο 35' και με το σουτ του Ρόμπεν στο 40' σε μία από τις κλασικές του κούρσες (διαγώνιο σουτ άουτ) και η Χιλή σε αμφότερες τις περιπτώσεις με τον Φελίπε Γκουτιέρες (πλασέ 23' και κεφαλιά 44').

Χωρίς ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο με λίγες καλές φάσεις, χωρίς πολύ όρεξη. Όλα αυτά μέχρι να μπει... νέο αίμα στην 11άδα της Ολλανδίας, δηλαδή οι Μέμφις Ντεπάι και Λίροϊ Φερ και να γίνουν 3 φάσεις μέσα 3 λεπτά.

Στο 75' η κεφαλιά του Κάιτ πέρασε άουτ, στο 76' το εξαιρετικό σουτ του Ντεπάι απέκρουσε ο Μπράβο και στο 77' ο Λίροϊ Φερ έκανε το 1-0 για την Ολλανδία με κοντινή κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Ντάριλ Γιάνμαατ.

Ακούραστος ο Άριεν Ρόμπεν, ο μόνος ακούραστος στο ματς, ίσως και σε όλο το τουρνουά, έκανε εντυπωσιακή κούρσα στο 92', μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεπάι που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ματς που δεν ήταν καλό γενικά, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, όμως για μία ακόμη φορά αυτό που έκρινε είναι το ολλανδικό ταλέντο. Τα τελευταία 15 λεπτά είχαν μόνο ρυθμό, με τους Λίροϊ Φερ και Μέμφις Ντεπάι να φέρνουν την φρεσκάδα.


Η φάση του αγώνα
Η τελευταία φάση του ματς ξεχωρίζει λόγω Άριεν Ρόμπεν. Βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και στο 92ο λεπτό έκανε εντυπωσιακή κούρσα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέμφις Ντεπάι.

Memphis Depay goal amazing | holland 2-0 Chile... από issmailtaktart



Ο διαιτητής
Δυναμικός διαιτητής ο Μπακαρί Γκασαμά από την Γκάμπια. Δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο οι Χιλιανοί ζήτησαν πέναλτι αλλά... δεν τσίμπησε, το ματς ήταν κάποιες φορές σκληρό, αλλά το χειρίστηκε σωστά, δεν το άφησε να χαλάσει και γενικότερα δεν έκανε λάθη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Άριεν Ρόμπεν έπαιξε και στο τρίτο ματς, αν και ουσιαστικά θα μπορούσε να ξεκουραστεί. Ήταν και πάλι αυτός που έτρεξε περισσότερο και αυτός που δημιούργησε τις καλές φάσεις των Ολλανδών, από κόρνερ του προήλθε το 1-0, ενώ το 2-0 το έδωσε έτοιμο στον Ντεπάι μετά από κούρσα του στο 92'!


Μας άρεσε
Ο κεντρικός αμυντικός της Άστον Βίλα, Ρον Φλάαρ, είναι η εμπειρία της ολλανδικής άμυνας. Το σύστημα άλλαξε από 5-3-2- σε 4-4-2, ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι έλειπε, όμως ο Φλάαρ ήταν ηγέτης, έκανε καλή εμφάνιση και οι "Oranje" κράτησαν το μηδέν.

Δεν μας άρεσε
Οι συχνές διαμαρτυρίες και η γκρίνια των Χιλιανών, οι οποίοι προκαλούσαν διαρκώς τους Ολλανδούς, από τους οποίους μόνο ο Νάιτζελ ντε Γιόνγκ αντιδρούσε.






Memphis Depay goal amazing | holland 2-0 Chile... από issmailtaktart
sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: