ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 [VIDEO]

Το καλύτερο αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδος!Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κολομβία ζευγάρωσε τις νίκες της σε Μουντιάλ κάνοντας έτσι ονειρική εκκίνηση στον τρίτο όμιλο.
Οι Λατινοαμερικανοί...
έκαμψαν και την αντίσταση της Ακτής Ελεφαντοστού και πλέον το μόνο που θέλουν είναι να μη νικήσει η Ιαπωνία για να προκριθούν από αυτή την αγωνιστική στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις, όμως, στο δεύτερο ανέβασαν ρυθμό και οι Κολομβιανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Χάμες Ροντρίγκες. Αυτό, μάλιστα, ήταν το τέταρτο γκολ του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί δοκάρι του Χουάν Κουαντράδο, ενώ στο 70' έγινε το 2-0 τον Χουάν Φερνάντο Κιντέρο. Ο Ζερβινιό μείωσε σε 2-1, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Ιβοριανούς, οι οποίοι δε θα έχουν κόντρα στην Ελλάδα και τον Ντιντιέ Ζοκορά, αφού συμπλήρωσε κάρτες.

Παράλληλα, ο Χοσέ Πέκερμαν έμεινε για 7ο παιχνίδι αήττητος σε Μουντιάλ, αφού στατιστικά ο αποκλεισμός στο πέναλτι πιάνεται ως ισοπαλία. Μόνο ο Βιτόριο Πότσο δεν έχει γνωρίσει την ήττα έχοντας περισσότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του (9).


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Μανέ Γκαρίνσα"

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72' Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (79' Μεχία), Ροντρίγκες, Κουαντράδο, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο), Γκουτιέρες

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Σερέ Ντι (73' Μπολί), Τουρέ, Ζερβινιό, Γκραντέλ (67' Καλού), Μπονί (61' Ντρογκμπά)

Γκολ: 64' Ροντρίγκες, 70' Κιντέρο / 73' Ζερβινιό
Κάρτες: 55' Ζοκορά

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Γ
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΚΟΛΟΜΒΙΑ6200514
2ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ3101330
3ΙΑΠΩΝΙΑ000112-1
4ΕΛΛΑΔΑ000103-3
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2η
ΚΟΛ2vs1ΑΚΤ
19/06/2014 - 19:00
ΙΑΠ0vs0ΕΛΛ
20/06/2014 - 01:00

Η ανασκόπηση του αγώνα
Παιχνίδι χωρίς φάσεις και ιδιαίτερο ρυθμό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κολομβιανοί έδιναν χώρο στους Ιβοριανούς και επιχειρούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις.

Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν απειλούσε γιατί οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν κακές τελικές επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό πως επί της ουσίας υπήρχε μόλις μία πραγματικά καλή στιγμή, αυτή του Τεόφιλο Γκουτιέρες, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως έπρεπε από πολύ κοντά, σε μία φάση που θα έπρεπε να έχει σταματήσει για οφσάιντ.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κολομβιανοί ανέβασαν ταχύτητα και με εντυπωσιακή ενέργεια του Κουαντράδο στο 59' έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 64' με κεφαλιά του Ροντρίγκες από εκτέλεση κόρνερ.

Αυτομάτως η Ακτή αναγκάστηκε να ανεβεί και να αφήσει χώρους στην προσπάθειά της για να ισοφαρίσει. Κάπως έτσι έγινε και το 2-0 στο 70' με υποδειγματική αντεπίθεση των Κολομβιανών και τελικό αποδέκτη τον Κιντέρο.

Ωστόσο, οι Ιβοριανοί ξαναμπήκαν γρήγορα στο παιχνίδι χάρη σε μία εκπληκτική προσωπική ενέργεια του Ζερβινιό, ο οποίος σκόραρε έχοντας αποφύγει όποιον βρήκε μπροστά του. Στη συνέχεια οι Αφρικανοί πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά ή άμυνα της Κολομβίας άντεξε με αποτέλεσμα να πάρουν οι Λατινοαμερικανοί τη νίκη.

Η φάση του αγώνα
Δεν είναι άλλη από το τάκλιν του Μάριο Γέπες, ο οποίος προλαβαίνει την ύστατη στιγμή τον Μαξ Γκραντέλ. Όλα αυτά ένα λεπτό πριν το δοκάρι του Χουάν Κουαντράδο, το οποίο σηματοδότησε και την αντεπίθεση των Κολομβιανών. Στα αξιοσημείωτα και το κλάμα του Σερέ Ντι πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής
Ο Χάουαρντ Γουεμπ δεν απασχόλησε ιδιαίτερα. Αν πρέπει να βρεθεί ψεγάδι του, αυτό είναι ένα ανύπαρκτο φάουλ που δίνει σε βουτιά του Ντρογκμπά λίγο πριν το δεύτερο γκολ της Κολομβίας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Χάμες Ροντρίγκες και Χουάν Φερνάντο Κιντέρο ήταν πολύ καλοί, όμως, εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Μάριο Γέπες με τις καθοριστικές του επεμβάσεις και τον τρόπο που καθοδηγούσε την άμυνα της Κολομβίας.

Μας άρεσε
Ο Χουάν Φερνάντο Κιντέρο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στα 21 του μπήκε αλλαγή στο 53', σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και επιχείρησε να πετύχει και το τέρμα του Μουντιάλ με λόμπα από τη σέντρα.

Δεν μας άρεσε
Γουιλφρίντ Μπονί και Ντιντιέ Ντρογκμπά, δύο επιθετικοί από τους οποίους περίμεναν πολλά οι Ιβοριανοί. Ο πρώτος έγινε αλλαγή χωρίς να έχει κάνει σχεδόν τίποτα στο παιχνίδι και ο δεύτερος με το που μπήκε έχασε τον Χάμες Ροντρίγκες στο 1-0.


sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: