ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1 [videos]

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας, κάνοντας μάλιστα ανατροπή έτσι μετά την...
πρώτη αγωνιστική μοιράζεται την κορυφή με την Κολομβία, ενώ οι Ασιάτες και η Ελλάδα δεν έχουν βαθμό.

Οι Αφρικανοί έκαναν την ανατροπή πετυχαίνοντας τα δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, με τις κεφαλιές των Βιλφρίντ Μπονί και Ζερβινιό από τις σέντρες του Σερζ Οριέ.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά πριν την ισοφάριση και άλλαξε η είσοδός του την ροή του αγώνα, ενώ ο Γιαγιά Τουρέ ήταν ανέτοιμος, έτσι δεν ήταν ο εαυτός του.

Ο Κεϊσούκε Χόντα ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για την Ιαπωνία, έτσι έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έχει πετύχει γκολ σε δύο Μουντιάλ, αλλά δεν ήταν αρκετό ούτε για τον βαθμό, έτσι το ματς με την Ελλάδα που ακολουθεί φαντάζει... ζωής και θανάτου.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο"

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75' Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78' Για Κονάν).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86' Κακιτάνι), Οσάκο (68' Οκούμπο).

Γκολ: 64' Μπονί, 66' Ζερβινιό / 16' Χόντα
Κάρτες: 23' Γιοσίντα, 54' Μπαμπά, 58' Ζοκορά, 64' Μορισίγκε

Με αέρα Ντρογκμπά & σέντρες Οριέ
Στην πρώτη καλή φάση της στο ματς η Ιαπωνία άνοιξε το σκορ στο 16', με τον Κεϊσούκε Χόντα να κάνει το 0-1 με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, στην κλειστή γωνία του Μπαρί.

Ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού έκανε δύο επεμβάσεις στο 21ο λεπτό, αρχικά στο κοντινό σουτ του Ουτσίντα και εν συνεχεία διώχνοντας σε κόρνερ δύσκολα την σέντρα-σουτ του Χόντα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Αφρικανοί απείλησαν μόνο με τις εκτελέσεις φάουλ των Γιαγιά Τουρέ και Αρτούρ Μποκά. Γενικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά όλα αυτά μέχρι να μπει στο ματς ο Ντιντιέ Ντρογμπά στο 62'.

Αμέσως άλλαξε η ψυχολογία της Ακτής Ελεφαντοστού και με δύο γκολ... καρμπόν μέσα σε 3 λεπτά έφερε τα πάνω πάνω-κάτω.

Αμφότερα λοιπόν από σέντρες του Σερζ Οριέ, του δεξιού μπακ της Τουλούζ, με σκόρερς τους Βιλφρίντ Μπονί στο 64' και Ζερβινιό στο 64' (αμφότερα με κεφαλιές).


Η φάση του αγώνα
Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη ευκαιρία ή κάποιο γκολ, αλλά για την κούρσα του Ντρογκμπά. Στο 62΄μπήκε στο ματς, πήρε την μπάλα και έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά, με την οποία άλλαξε όλο το ματς, δίνοντας άλλη ψυχολογία στους συμπαίκτες του.


Ο διαιτητής
Ο Χιλιανός, Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες, είχε μία καλή διαιτησία, δεν υπήρξε κάποιο λάθος στην αναμέτρηση, δεν υπήρξαν πάντως και δύσκολες φάσεις.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ένας από τους πιο ταλαντούχους δεξιούς μπακ στον πλανήτη, ο 21άχρονος, Σερζ Οριέ, της Τουλούζ, με δύο εξαιρετικές σέντρες του σέρβιρε τα γκολ για τους Μπονί και Ζερβινιό. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον θέλει στην Άρσεναλ για αντικαταστάτη του Μπακαρί Σανιά.


Μας άρεσε
Η ηγετική φυσιογνωμία του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μπήκε στο ματς με απίστευτο... αέρα, μία ιδιαίτερη άνεση που άλλαξε τα δεδομένα και έκανε πραγματικά άμεσα τους Ιάπωνες να φοβούνται τον αντίπαλο, κάπου δεν συνέβαινε μέχρι να μπει στο ματς ο άσος της Γαλατάσαράι.


Δεν μας άρεσε
Μόνο ο Κεϊσούκε Χόντα δεν φτάνει και το... καμπανάκι χτυπάει για τον Σίνζι Καγκάουα. Η μεταγραφή του στην ManUtd τον έχει καταστρέψει και μπορεί ούτε η εθνική να τον κάνει να συνέλθει. Ήταν κακός και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο που η Ιαπωνία ήταν καλή, ο Καγκάουα ήταν άφαντος.





sport24
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: