ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ελβετία - Εκουαδόρ 2-1 [videos]

H Ελβετία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Εκουαδόρ, από το γκολ του Ενέρ Βαλένσια αλλά η έμπνευση του Ότμαρ Χίτζφελντ που πέρασε ως αλλαγές τους ...
Μεχμέντι και Σεφέροβιτς απέφερε καρπούς και έφερε την νίκη για την ευρωπαϊκή ομάδα.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπεχράμι αφού έκανε υπερπροσπάθεια και σταμάτησε μεγάλη ευκαιρία του Εκουαδόρ, ήταν αυτός που δημιούργησε και το νικητήριο τέρμα της ομάδας του.

Στην δεύτερη αγωνιστική η Ελβετία αντιμετωπίζει την Γαλλία, στις 20 Ιουνίου, στην ευρωπαϊκή μονομαχία του πέμπτου ομίλου, ενώ το Εκουαδόρ αντιμετωπίζει μία μέρα αργότερα την πιο αδύναμη, θεωρητικά ομάδα του ομίλου, Ονδούρα.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Τζουρού, Βον Μπέργκεν, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Ινλέρ, Μπεχράμι, Σατσίρι, Τζάκα, Στόκερ (46' Μεχμέντι), Ντμιτς (79' Σεφέροβιτς)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλ. Ντομίνγκες, Παρέδες, Εράσο, Γκουάγκουα, Βάλτερ Αγιοβί, Αντόνιο Βαλένσια, Γρουέσο, Νομπόα, Μοντέρο (79' Ρόχας), Καϊσέδο (70' Αρόγιο), Ενέρ Βαλένσια

Γκολ: 22' Ενέρ Βαλένσια / 48' Μεχμέντι, 93' Σεφέροβιτς
Κάρτες: 53' Παρέδες / 84' Τζουρού

Ελβετία Εκουαδόρ
Το παιχνίδι στο "Εστάντιο Νασιονάλ" ή απλά "Μανέ Γκαρίνσα" στη πρωτεύουσα Μπραζίλια, άρχισε με την επιθετική πρωτοβουλία να βρίσκεται στα πόδια των Ελβετών, αλλά το γκολ να έρχεται από αυτά των ποδοσφαιριστών του Εκουαδόρ.

Στο 22' ο Ενέρ Βαλένσια έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Ελβετών μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάλτερ Αγιοβί μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Μπενάλιο να αντιδράσει, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής.

Μετά την ψυχρολουσία του Βαλένσια, οι Ελβετοί ανέκτησαν μέτρα και κατοχή στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κάποιες ευκαιρίες με μακρινά σουτ ενώ ζήτησαν και πέναλτι σε ένα σουτ του Σατσίρι που χτύπησε σε χέρι αμυντικού από το Εκουαδόρ, το οποίο στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έκανα ξανά αισθητή την παρουσία του με τον Μοντέρο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ότμαρ Χίτζφιλντ πέρασε στην θέση του κακού στο πρώτου ημιχρόνου, Στόκερ, τον Μεχμέντι και πέρασαν μόλις τρία λεπτά μέχρι αυτός να τον δικαιώσει, καθώς στο 48' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Μοντέρο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα επιχείρησε ένα δυνατό και συνάμα τεχνικό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπενάλιο που ήταν αδύνατο να αντιδράσει ενώ το ίδιο έκανε και έξι λεπτά αργότερα με τον Ελβετό τερματοφύλακα αυτή την φορά να τον σταματάει μετά από προσωπική επέμβαση.

Με το παιχνίδι να αποκτά ρυθμό και να παίζεται εκατέρωθεν, το συγκλονιστικό φινάλε ήταν αναπόφευκτο με το Εκουαδόρ να φτάνει κοντά στο γκολ το οποίο αποτράπηκε από υπερπροσπάθεια του Μπεχράμι σε ρόλο αμυντικού στις καθυστερήσεις.

Στην συνέχεια της φάσης ο ίδιος δημιούργησε την προσπάθεια από την οποία η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σεφέροβιτς, έτερης αλλαγής του Χίτζφελντ και έδωσε την νίκη στους Ελβετούς.


Η φάση του αγώνα
Ο Ντρμιτς που γενικά ήταν ανύπαρκτος, σημείωσε γκολ στο 70' αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Την χρονική στιγμή που έγινε η πάσα όμως φαίνεται να καλύπτεται και ο Σατσίρι δεν έχει ακουμπήσει την μπάλα πριν φτάσει στον τελικό αποδέκτη της. Η ζημιά δεν έγινε πάντως καθώς η Ελβετία πήρε την νίκη με τον Σεφέροβιτς στο τέλος.


Ο διαιτητής
Ο Ουζμπέκος Ρασβάν Ιρμάτοφ στην πρώτη κρίσιμη φάση που του έτυχε αποφάνθηκε σωστά καθώς δεν υπήρχε πέναλτι στην φάση που το ζήτησαν οι Ελβετοί στο σουτ του Σατσίρι. Στην φάση του Ντρμιτς και του ακυρωθέντος γκολ κατόπιν υπόδειξης του σε θέση οφσάιντ δεν είχε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει την απόφαση του επόπτη. Στην φάση του νικητήριου γκολ της Ελβετίας σωστά άφησε το πλεονέκτημα.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Αντμίρ Μεχμέντι και ο Χάρις Σεφέροβιτς θα μπορούσαν να μοιραστούν αυτόν τον τιμητικό τίτλο. Αλλαγές και οι δύο, ήταν οι ποδοσφαιριστές που έδωσαν την νίκη στην εθνική ομάδα της χώρας τους.


Μας άρεσε

Ο Ότμαρ Χίτζφελντ που διαπίστωσε αμέσως τα κακώς κείμενα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε τον ανεπαρκή στα πρώτα 45 λεπτά Στόκερ. Ο Μεχμέντι δεν άργησε να δικαιώσει τον προπονητή του καθώς πέρασαν μόνο τρία λεπτά απ΄την στιγμή εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει. Η πλήρης δικαίωση ήρθε στο τέλος με μία ακόμη αλλαγή. Ο Χάρις Σεφέροβιτς πέρασε ως αλλαγή και έδωσε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.


Δεν μας άρεσε

Ο Βον Μπέργγκεν προ της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε παραπονεθεί για το κλίμα στην Βραζιλία και τις επιδράσεις που έχει στις ευρωπαϊκές ομάδες. Ωστόσο αυτό δεν είναι δικαιολογία, καθώς ο έμπειρος Ελβετός αμυντικός τα έκανε θάλασσα, τόσο στην φάση του γκολ που πέτυχε το Εκουαδόρ όσο και με την συνολική παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.


Ελβετία - Εκουαδόρ 2-1



Goal SWITZERLAND vs ECUADOR 1:1 Mehmedi scores... από ntpflora


GOAL Switzerland vs Ecuador 2:1 Seferovic... από ntpflora
sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: