ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Βέλγιο - Αλγερία 2-1 [videos]

Tο Βέλγιο "ξύπνησε" εγκαίρως και γλίτωσε την ζημιά στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, καθώς νίκησε με 2-1 την Αλγερία, έχοντας πρωταγωνιστές τους...
Μέρτενς και Φελαϊνί που ήρθαν από τον πάγκο.

Κακοί οι Ευρωπαίοι στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν να χάνουν από το 25' με το πέναλτι του Φεγκουλί, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Βερτόνχεν (αδράνεια Κομπανί αρχικά).

Ο Μαρουάν Φελαϊνί μπήκε και έπαιξε στην επίθεση με τον Οριζί (επίσης αλλαγή) και στο 70' με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο κορυφαίος Βέλγος, ο Μέρτενς, στο 80'.

Η ταυτότητα του αγώνα.
Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπάιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντεμπελέ, Ντε Μπράινε, Σαντλί (46' Μέρτενς), Αζάρ, Λουκακού (58' Οριζί).

ΑΛΓΕΡΙΑ:
Μ'Μπολχί, Μοστεφά, Μπουγκερά, Χαλίς, Γκουλάμ, Μετζανί, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μαχρέζ, Σουντανί.


Γκολ: 70' Φελαϊνί, 80' Μέρτενς / 25' πέν. Φεγκουλί
Κάρτες: 24' Βερτόνχεν, 34' Μπενταλέμπ

Η ανασκόπηση του αγώνα
Οι επιλογές του Μαρκ Βίλμοτς ήταν κακές, κυρίως αυτή του Σαντλί για την 11άδα, έτσι το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους Ευρωπαίους ήρθε στο 23' η αδράνεια του Βενσάν Κομπανί που ανάγκασε εν συνεχεία τον Γιαν Βερτόνχεν να ανατρέψει τον Σοφιάν Φεγκουλί μέσα στην περιοχή.

Ο άσος της Βαλένθια ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ για την Αλγερία, η οποία έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ στο 50', όταν ο Καρλ Μετζανί έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο ημίχρονο ο Βίλμοτς έβγαλε τον Σαντλί και έβαλε τον Μέρτενς, ο οποίος έδωσε ζωντάνια, ενώ σημαντικές ήταν και άλλες δύο αλλαγές, οι Ντιβόκ Οριζί και Μαρουάν Φελαϊνί.

Ο Φελαϊνί ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 70' με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντε Μπράινε, ενώ ο Ντρις Μέρτενς ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 80', όταν από δεξιά ολοκλήρωσε με εξαιρετικό σουτ αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Εντέν Αζάρ.

Η φάση του αγώνα
Η ιδανική αντεπίθεση του Βελγίου στο 80', με τον Αζάρ να βγάζει μόνο τον Μέρτενς από δεξιά και αυτός με άπιαστο σουτ να εκτελεί τον Μ'Μπολχί ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Ο διαιτητής
Σωστή η υπόδειξη του Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες στην φάση του πέναλτι, καλή η διαιτησία του Μεξικανού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Φυσικά ο Ντρις Μέρτενς. Μπήκε στο ημίχρονο του Νασέρ Σαντλί και άλλαξε το ματς, ενώ ολοκλήρωσε και την ανατροπή με το νικητήριο γκολ στο 80'. Μεγάλος παίκτης ο άσος της Νάπολι.

Μας άρεσε
Οι αλλαγές του Μαρκ Βίλμοτς. Έκανε λάθος με τον Σαντλί στην 11άδα. Το διόρθωσε στο ημίχρονο με Μέρτενς, δεν δίστασε να βγάλει τον Λουκακού για να βάλει τον 19άχρονο, Οριζί, ενώ και ο Φελαϊνί μπήκε και ήταν ο γνωστός... Φελαϊνί με το Βέλγιο (όχι αυτός με ManUtd).

Δεν μας άρεσε
Όταν για να παίξεις στην 11άδα μένουν εκτός οι Μιραλάς και Μέρτενς, ακόμη και οι Γιανουζάι και Φελαϊνί επιβάλλεται να κάνεις καλή εμφάνιση. Ο Νασέρ Σαντλί απογοήτευσε και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μέρτενς.

Mertens Amazing Goal Belgium vs Algeria 2 -1... από ylber-gashi






Mertens Amazing Goal Belgium vs Algeria 2 -1... από ylber-gashi
sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: