ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Πορτογαλία - Γκάνα 2-1 [videos]

Η Πορτογαλία νίκησε με 2-1 την Γκάνα, έτσι αποκλείστηκαν αμφότερες από την συνέχεια του Μουντιάλ 2014 Ντεμπούτο Βιεϊρίνια, πρώτο γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο



Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Ζ
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΓΕΡΜΑΝΙΑ7210725
2ΗΠΑ4111440
3ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ411147-3
4ΓΚΑΝΑ101246-2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
 ΗΠΑ0vs1ΓΕΡ 
26/06/2014 - 19:00
 ΠΟΡ2vs1ΓΚΑ 
26/06/2014 - 19:00

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89' Εντουάρντο), Ζοάο Περέιρα (61' Βαρέλα), Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ Βελόζο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έντερ (70' Βιεϊρίνια).

ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (76' Άκουα), Αγκιέμανγκ-Μπάντου, Άτσου, Αντρέ Αγιού (82' Μουμπάρακ), Ουάρις (71' Τζόρνταν Αγιού), Ασαμόα Τζαν.

Γκολ: 30' αυτ. Μπόι, 80' Κρ. Ρονάλντο / 57' Ασαμόα Τζαν
Κάρτες: 39' Άφουλ, 55' Ουάρις

Μισός Ρονάλντο δεν φτάνει
Τρίτο ματς, τρίτος διαφορετικός στράικερ για την Πορτογαλία, με τον Έντερ να ξεκινά για πρώτη φορά, αλλά να έχει αγωνιστεί και κόντρα σε Γερμανία και κόντρα σε ΗΠΑ, λόγω των τραυματισμών των Ούγκο Αλμέιδα και Έλντερ Ποστίγκα. Ο Μπέτο διατήρησε την θέση του στο τέρμα, ο Πέπε επέστρεψε μετά την τιμωρία του, ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι Ουίλιαμ Καρβάλιο και Ρούμπεν Αμορίμ.

Η κατάσταση στην Γκάνα ήταν φυσικά... περίεργη, καθώς λίγο πριν το ματς τιμωρήθηκαν δια βίου οι Σούλεϊ Μουντάρι και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, με τον Αγκιέμανγκ-Μπάντου να αντικαθιστά στην 11άδα τον πρώτο.

Το ματς ξεκίνησε με τους Πορτογάλους στην επίθεση και τους Γκανέζους... να βαράνε! Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα-σουτ (5') και τον Νταούντα να αποκρούσει εκτέλεση φάουλ του (12') και κοντινή κεφαλιά που έμοιαζε σίγουρο γκολ (19').

Ο Μπέτο στο 20' σταμάτησε τον Ασαμόα Τζαν σε τετ-α-τετ και στο 31' άνοιξε το σκορ για τους Ίβηρες με το αυτογκόλ του Μπόι, έπειτα από σέντρα του Μιγκέλ Βελόζο.

Όταν έφτασαν τα νέα του γκολ της Γερμανίας η Πορτογαλία ήθελε 3 ακόμη γκολ για πρόκριση, αλλά αμέσως μετά η Γκάνα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ασαμόα Τζαν και πλέον αυτή ήθελε μόνο ένα γκολ, μία απλή νίκη για την πρόκριση!

Το γκολ ήρθε στο 57', οι Αφρικανοί... αφυπνίστηκαν, άρχισαν να το πιστεύουν, οι Πορτογάλοι απογοητεύτηκαν και η Γκάνα στο 61' έχασε μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ουάρις να αστοχεί από κοντά σε κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος.

Οι Πορτογάλοι δεν το πίστεψαν ποτέ, ίσως δεν πίστευαν πως το ΗΠΑ - Γερμανία δεν θα λήξει ισόπαλο και όταν το γκολ ήρθε από τους Γερμανούς δέχτηκαν αυτοί τέρμα και τότε απλά τα... παράτησαν.

Όχι όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος διατήρησε το πείσμα του και με κούρσες από αριστερά δημιουργούσε προβλήματα στους αντιπάλους, κακώς δεν του δόθηκε πέναλτι στο 74', ενώ βρήκε και συμπαραστάτη από δεξιά τον Βιεϊρίνια που μπήκε ως αλλαγή, κάνοντας ντεμπούτο στο Μουντιάλ.

Στο 80ό λεπτό ο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση, με κοντινό σουτ έπειτα λάθος απομάκρυνση του Νταούντα και έβαλε τέλος στις ελπίδες των Γκανέζων.

Συνέχισε να παλεύει, να τρέχει, να μάχεται, αλλά από την μία δεν είχε την υποστήριξη των συμπαικτών του (δεν πίστευαν σε άλλα 3 γκολ), ενώ από την άλλη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η φάση του αγώνα
Η σπουδαία ευκαιρία της Γκάνας με τον Άμπντουλ Ουάρις στο 61'. Σέντρα του Ασαμόα Τζαν από αριστερά, μόνος ο Ουάρις αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά. Αν είχε κάνει το 2-1 και το ματς είχε λήξει με αυτό το σκορ οι Αφρικανοί είχαν προκριθεί!

Ο διαιτητής
Ο Ναουάφ Αμπντουλά Γκαγιάτ από το Μπαχρέιν δεν ήταν τόσο καλός. Οι Γκανέζοι έπαιζαν σκληρά στην αρχή του ματς και εκεί έχασε τον έλεγχο. Έκανε λάθη και δεν έδωσε πέναλτι στον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 74'.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα έδωσε όλα, όταν όλοι οι συμπαίκτες του δεν πίστευαν στο θαύμα. Ήθελε έστω τη νίκη, έστω ένα γκολ στο τουρνουά και τα κατάφερε και τα δύο.

Μας άρεσε
Ο Ασαμόα Τζαν ήταν ξανά ο κορυφαίος Γκανέζος. Ισοφάρισε σε 1-1 με το τρίτο γκολ του στην διοργάνωση, έκανε την σέντρα δίνοντας... έτοιμο γκολ στον Ουάρις για την ανατροπή, αλλά αυτός έχασε τεράστια ευκαιρία.

Δεν μας άρεσε
Η αντίδραση του Μπέτο όταν αντικαταστάθηκε από τον Εντουάρντο στο 89'. Ο Πάουλο Μπέντο ήθελε απλά να πάρει συμμετοχή και ο 3ος του τερματοφύλακας (είχε παίξει στην πρεμιέρα ο Ρουί Πατρίσιο), όμως ο Μπέντο το... πήρε στραβά, αντέδρασε άσχημα, άρχισε να βρίζει, βγήκε από την γραμμή τερμάτων (δίπλα από τέρμα) και συνέχισε να βρίζει στον πάγκο.





sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: