ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ν. Κορέα - Αλγερία 2-4 [videos]

Την πρώτη της νίκη στα γήπεδα της Βραζιλίας πήρε η Αλγερία, η οποία με αυτό τον τρόπο έβαλε και θεμέλια πρόκρισης για την επόμενη φάση του Μουντιάλ...


Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερις φορές σε παιχνίδι του Μουντιάλ.

Για δεύτερο παιχνίδι η Αλγερία έδειξε καλή εικόνα και ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Αντιθέτως, η Νότιος Κορέα προβλημάτισε ξανά και φανέρωσε πολύ μεγάλα κενά στα μετόπισθεν, κάτι που δεν είχε δείξει στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία.

Πλήρωσε τη συνολική αμυντική της λειτουργία και το πολύ κακό πρώτο της ημίχρονο. Θεωρητικά είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική το αδιάφορο Βέλγιο, που εξασφάλισε την πρόκρισή του, και καλύψει τη διαφορά τερμάτων που χρειάζεται.

Από την άλλη πλευρά η Αλγερία έχει κάθε λόγο για να χαμογελά, αφού πλέον εξαρτώνται πλέον τα πάντα από εκείνη. Την τελευταία αγωνιστική διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Ρωσία και παίζει για δύο αποτελέσματα, αφού και με ισοπαλία είναι πολύ πιθανό να πάρει την πρόκριση λόγω της διαφοράς τερμάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της σε Μουντιάλ.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"


Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, Λι Γιονγκ, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν, Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιουνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ (64' Λι Κέουν-Χο), Κι Σουνγκ-Γουένγκ, Κου Για-Τσέολ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Παρκ Τσου-Γιουνγκ (57' Κιμ Σιν-Γουκ)

ΑΛΓΕΡΙΑ:
Μπολχί, Μπουγκερά (89' Μπελκαλέμ), Χαλίς, Μετζανί, Μαντί, Μεσμπά, Μπενταλέμπ, Τζαμπού (73' Γκιλάς), Μπραχιμί (77' Λασέν), Φεγκουλί, Σλιμανί

Γκολ: 50' Σον, 72' Κου / 26' Σιλμανί, 28 Χαλίς, 38' Τζαμπού, 62' Μπραχιμί
Κάρτες: 67' Μπουγκερά


Η ανασκόπηση του αγώνα
Ονειρικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για την Αλγερία, η οποία από το πρώτο λεπτό μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Οι "αλεπούδες της ερήμου" μπήκαν δυνατά και από τα πρώτα λεπτά έκαναν ευκαιρίες κόντρα σε ένα προβληματικό αμυντικό δίδυμο.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 26' με τον Σλιμανί να κερδίζει κατά κράτος τους αντιπάλους του και να πλασάρει από κοντά. Μέχρι να συνέλθουν οι Κορεάτες είχε γίνει και το 2-0, ήτοι μόλις δύο λεπτά μετά με κεφαλιά του Χαλίς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Γιουνγκ.

Η Κορέα δεν είχε τρόπο να αντιδράσει ούτε στη συνέχεια. Η άμυνά της πελαγοδρομούσε, ο Σλιμανί έκανε ό,τι ήθελε και στο 38' υποδέχτηκε την μπάλα και έστρωσε για τον Τζαμπού, ο οποίος με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Πεπεισμένη να τα αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα μπήκε η Νότιος Κορέα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50', μάλιστα, μείωσε σε 3-1 με πολύ καλή προσπάθεια του Σον, ο οποίος αρχικά στάθηκε και τυχερός. Δέκα λεπτά μετά με βολίδα του Κι οι Ασιάτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπολχί πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους τυπικά γηπεδούχους, στο 62' έγινε και το 4-1. Ο Μπραχιμί άλλαξε την μπάλα με τον Φεγκουλί και πλάσαρε ιδανικά τον Γιουνγκ.

Οι Νοτιοκορεάτες, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να προσπαθούν. Στο 72' ο Κού με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής μείωσε σε 4-2 και έδωσε ξανά κάποιες ελπίδες στην ομάδα του. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα παρόλο που η ομάδα του Χονγκ είχε άλλες δύο καλές στιγμές.

Η φάση του αγώνα
Η εντυπωσιακή επέμβαση του Ραΐς Μπολχί στη βολίδα του Κι. Από τη μία ίσως ήταν η καλύτερη επέμβαση της διοργάνωσης και από την άλλη αν εκεί γινόταν το 3-2, τα πάντα μπορεί να εξελίσσονταν διαφορετικά μια και οι Νοτιοκορεάτες είχαν το momentum του αγώνα.

Ο διαιτητής
Το παιχνίδι δεν ήταν δύσκολο για τον Βίλμαρ Ρολδάν, αλλά εκείνος έστω κι έτσι κατάφερε να κάνει λάθος. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Φεγκουλί ανατράπηκε στην περιοχή, η παράβαση ήταν εμφανείς, αλλά ο Κολομβιανός δεν έδωσε το πέναλτι.

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου
GROUP Η
ΚΑΤΑΤΑΞΗΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΥΓΚΔΤ
1ΒΕΛΓΙΟ6200312
2ΑΛΓΕΡΙΑ3101541
3ΡΩΣΙΑ101112-1
4Ν. ΚΟΡΕΑ101135-2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
ΝΚΟ0vs0ΒΕΛ
26/06/2014 - 23:00
ΑΛΓ0vs0ΡΩΣ
26/06/2014 - 23:00

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Ισλάμ Σλιμανί. Στο πρώτο γκολ έκανε ό,τι ήθελε τα στόπερ της Νότιας Κορέας, ενώ από δική του πολύ ωραία κίνηση άρχισε και το τρίτο γκολ. Γενικά η άμυνα των Νοτιοκορεατών δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Πολλά προβλήματα δημιούργησαν και οι Σοφιάν Φεγκουλί και Βασίν Μπραχιμί.

Μας άρεσε
Η εντυπωσιακή Αλγερία του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες της έβγαλαν ενέργεια, έμπαιναν δυναμικά στις μονομαχίες παίρνοντας τις περισσότερες εξ αυτών, δημιούργησαν ευκαιρίες και σκόραραν τρία τέρματα.

Δεν μας άρεσε
Δεν είναι και λίγα... Ωστόσο, αξίζει να σταθεί κανείς κυρίως στα δύο στόπερ της Νότιας Κορέας, Χονγκ Γέονγκ-Χο και Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο έχασαν σχεδόν κάθε μονομαχία, όπως και στον τερματοφύλακα Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, που έκανε μία τραγική έξοδο στη φάση του δεύτερου γκολ.

South Korea vs Algeria 2-4 All Goals (World Cup... από hdgoals11


sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: