ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Γαλλία - Ονδούρα 3-0 [VIDEOS]

Mε το... δεξί του Καρίμ Μπενζεμά ξεκίνησε η Γαλλία το Μουντιάλ 2014, καθώς επικράτησε με 3-0 της Ονδούρας, με τον επιθετικό της Ρεάλ στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο να πετυχαίνει δύο γκολ.


Μάλιστα ενδιάμεσα από δική προσπάθεια προήλθε το αυτογκόλ του Βαγιαδάρες, όπου για πρώτη φορά φάνηκε χρήσιμο το on-line technology!

Ο Μπενζεμά έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ο Ζιρού ξεκίνησε από τον πάγκο, ενώ ουσιαστικά το ματς κρίθηκε όταν στο 43' αποβλήθηκε ο Ουίλσον Παλάσιος, κάνοντας πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Σακό, Εβρά, Καμπάγ (65' Μαβουμπά), Πογκμπά (57' Μουσά Σισοκό), Ματουιντί, Βαλμπουενά, Γκριεζμάν, Μπενζεμά.

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Μέινορ Φιγκερόα, Ισαγκίρε, Γκαρίδο, Ουίλσον Παλάσιος, Ναχάρ, Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον.

Γκολ: 45' πέν. και 73' Μπενζεμά, 48' αυτ. Βαγιαδάρες
Κάρτες: 7' Εβρά, 27' Πογκμπά, 28' Ουίλσον Παλάσιος / 43' Ουίλσον Παλάσιος (κόκκινη με 2η κίτρινη)

Με Μπενζεμά και on-line technology
Οι πρώτες δύο καλές φάσεις του αγώνα ήταν δύο δοκάρια για την Γαλλία, σε αμφότερες τις περιπτώσεις οριζόντιο. Στο 15' ο Μπλεζ Ματουιντί πλάσαρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά από απόκρουση του Βαγιαδάρες, ενώ χτύπησε απευθείας στο δοκάρι του στο 23' από την κοντινή κεφαλιά του Αντουάν Γκριεζμάν σε σέντρα του Πατρίς Εβρά.

Λίγο πριν το ημίχρονο τα δεδομένα στο ματς άλλαξαν. Ο Ουίλσον Παλάσιος ανέτρεψε τον Πολ Πογκμπά στην περιοχή και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καρίμ Μπενζεμά και άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους.

Οι "τρικολόρ" στο 48' διπλασίασαν το προβάδισμά τους χάρη στο αυτογκόλ του Βαγιαδάρες (τερματοφύλακας) από προσπάθεια του Μπενζεμά. Ο άσος της Ρεάλ πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ο Βαγιαδάρες προσπάθησε να την μπλοκάρει, αλλά άθελά του την έστειλε προς το τέρμα του και δεν την πρόλαβε πριν περάσει την γραμμή.

Στο 55' ο Βαγιαδάρες απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μπενζεμά, στο 56' το σουτ του Βαλμπουενά μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο, ενώ λίγο άουτ πέρασε το πλασέ του Ματουιντί από το ύψος της μικρής περιοχής στο 64'.

Από εκτέλεση πέναλτι και κόντρες στο 72' ο Μπενζεμά βρέθηκε μόνος στην περιοχή από δεξιά και δυνατό σουτ "εκτέλεσε" τον αντίπαλο τερματοφύλακα (στο γάμα της κλειστής γωνίας) για το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.


Η φάση του αγώνα
Μπορεί στο 43' να κρίθηκε το ματς με το πέναλτι και την αποβολή του Παλάσιος, όμως η φάση του 48' ήταν ιστορική. Στο αυτογκόλ του Βαγιαδάρες όταν η μπάλα πέρασε οριακά την γραμμή αμέσως το ειδικό ρολόι ειδοποίησε με δόνηση τον διαιτητή και το on-line technology φάνηκε χρήσιμο για πρώτη φορά στην ιστορία σε Μουντιάλ, σε πραγματικά οριακή φάση.


Ο διαιτητής
Καλή η διαιτησία του Βραζιλιάνου, Σάντρο Ρίσι, με μόνη φάση που ίσως σηκώνει συζήτηση να είναι το πέναλτι και η αποβολή. Ήταν όμως σωστή η υπόδειξή του και δεν είναι παράλογο που έδειξε και κίτρινη κάρτα (ας ήταν η δεύτερη).

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε δύο γκολ, ενώ και το αυτογκόλ του Βαγιαδάρες ήταν από δική προσπάθεια. Ο άσος της Ρεάλ έγινε ο 3ος Γάλλος που σε ντεμπούτο σε Μουντιάλ πετυχαίνει 2+ γκολ (το έχουν κάνει οι Αντρέ Μασινό και Ζιστ Φοντέν).

Μας άρεσε
Ο Αντουάν Γκριεζμάν ξεκίνησε αριστερό εξτρέμ, καλύπτοντας το κενό του Φρανκ Ριμπερί. Όπως και στα φιλικά ο νεαρός της Σοθιεδάδ ήταν πολύ καλός και δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία από τα... μαλλιά.


Δεν μας άρεσε
Το πολύ σκληρό παιχνίδι της Ονδούρας. Χτυπούσαν πολύ χωρίς λόγω τους Γάλλους και δεν τραυματίστηκε κάποιος σοβαρά από μικρό θαύμα (την γλίτωσε... φθηνά ο Ματουιντί).




France 2 - 0 Honduras Valladares (OG) Goal 48... από JustHD


France 3 - 0 Honduras Benzema Goal 72' World... από JustHD

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: