ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μυστήρια μαρτυρία γυναίκας 3 μήνες μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing: «Το είδα να φλέγεται στον αέρα»

Πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, αλλά λίγες οι μαρτυρίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας από τη νύχτα…

της 8ης Μαρτίου, όποτε και χάθηκε κάθε ίχνος του αεροπλάνου και των επιβατών του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema, το θέμα επανέρχεται αυτή την εβδομάδα στο προσκήνιο λόγω της μαρτυρίας μιας γυναίκας από τη Βρετανία, η οποία υποστηρίζει ότι ίσως είδε το αεροπλάνο το βράδυ της εξαφάνισης.

Η 41χρονη Κάθριν Κι έπλεε από το Κοσίν στο Πουκέτ της Ινδίας με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μαζί με το σύζυγό της, όταν κοίταξε στον ουρανό και είδε ένα αεροπλάνο να φλέγεται -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε- αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό.

Εκείνη την ώρα η Κάθριν ήταν μόνη στο κατάστρωμα.

«Έμοιαζε σαν ένα αεροπλάνο να είχε πιάσει φωτιά. Μέτα σκέφτηκα… μήπως τρελάθηκα; απλά τράβηξε την προσοχή μου γιατί δεν είχα ξαναδεί ποτέ ένα αεροπλάνο με πορτοκαλί φώτα ξανά και αναρωτιόμουν τι ήταν», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούσα να δω το περίγραμμα του αεροσκάφους. Έμοιαζε μεγαλύτερο από άλλα αεροσκάφη. Από πίσω του έμοιαζε να βγαίνει μαύρος καπνός».

Η 41χρονη είπε ακόμη ότι είδε άλλα δύο αεροσκάφη εκείνο το βράδυ, να περνούν από την αντίθετη κατεύθυνση. Και μπορεί να πίστεψε ότι το μεγάλο αεροπλάνο που είδε, είχε πιάσει φωτιά, ωστόσο, εξήγησε ότι δεν το κατέθεσε στις αρχές διότι πίστεψε πως θα το έκαναν τα άλλα αεροπλάνα που πέρασαν από δίπλα του.

Η Κάθριν έμαθε για την τραγωδία με την πτήση MH370 όταν έφτασε στο Πουκέτ. Εκεί, άλλοι ιστιοπλόοι, στους οποίους η 41χρονη είχε αποκαλύψει τι είχε δει τη νύχτα εκείνη προσπάθησαν να την πείσουν να μιλήσει στις αρχές.

Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρη όσον αφορά στην ώρα που είδε το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ άρχισε να αμφισβητεί και την ημερομηνία.

Όμως, λίγες ημέρες αργότερα και ακούγοντας για τις έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, η 41χρονη άρχισε να αναθεωρεί τις κινήσεις της. Η Κάθριν συνειδητοποίησε ότι η πορεία που ακολουθούσε με το σκάφος της, ήταν ουσιαστικά παράλληλη με μία από τις διαδρομές που φημολογείτο πως είχε ακολουθήσει το αεροπλάνο.

Οι αρχικές έρευνες είχαν αναφέρει πως το αεροπλάνο είχε πάρει εκείνη τη διαδρομή,.

Με τη χρήση των χαρτών της Google και αφού υπολόγισαν τη θέση του αεροσκάφους με τη διαδρομή που ίσως είχε πάρει το Boeing 777 -και με τη βοήθεια ενός ειδικού- η Κάθριν κατάλαβε ότι ίσως, τη μοιραία εκείνη βραδιά, είχε δει το αεροπλάνο που πήρε μαζί του τις ζωές 239 ανθρώπων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε τελικά τη Βρετανίδα να υποβάλει μία έκθεση με τα πλήρη στοιχεία για το ταξίδι της και τα όσα είδε, στις αρμόδιες αρχές στην Αυστραλία.

tro-ma-ktiko

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: