ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Χορευτική εκδήλωση στο 4ο Δημοτικό (φωτογραφίες)

"Χορός μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο"

Σχολικό έτος: 2013-14
Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014, πραγματοποιήθηκε την...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που τα περιείχε όλα!

Χορό και φιγούρες με τραγούδια βγαλμένα μέσα από παλιές αγαπημένες Ελληνικές ταινίες, βίντεο αποσπάσματα από τις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου απ'όπου προήλθαν αυτά τα τραγούδια, έτσι για να μπούμε λίγο στο κλίμα της εποχής...καθώς και λεύκωμα-βιβλίο με όλο το υλικό των τραγουδιών-ταινιών.

Εκείνο που πρέπει επίσης να τονίσουμε ιδιαίτερα, είναι το μεράκι με το οποίο δούλεψαν όλα αυτά τα παιδιά στο μάθημα της Πληροφορικής καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου, ψάχνοντας τα τραγούδια στο διαδίκτυο, αναζητώντας εικόνες από τους ηθοποιούς που τα ερμήνευσαν, καθώς και αποσπάσματα από τις ταινίες που πρωτοακούστηκαν, πληροφορίες για την υπόθεση των ταινιών και ότι άλλο χρειαζόταν για να γράψουν και τελικά να παράγουν το πλούσιο λεύκωμα - βιβλίο που μοιράστηκε ως ενθύμιο με χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στα παιδιά και στους επισήμους.

Οι μαθητές μέσα από αυτό το πρόγραμμα έμαθαν να αναζητούν και να αξιολογούν τις πηγές και τις πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη καισυνεργατικότητα, να δουλεύουν ομαδικά για ένα κοινό σκοπό. Έμαθαν τέλος να χειρίζονται πολύ καλά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου.

Τον Χορό τον απολαύσαμε και μπορούμε να δούμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρακάτω:








Δείτε περισσότερα εδώ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: