ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ποια γνωστή ηθοποιός από το "Ρετιρέ" έφυγε από την ζωή;

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε στην Αθήνα η γνωστή από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ηθοποιός...
Δήμητρα Σερεμέτη, που καταγόταν από τον Αμπελώνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία. 

Η κηδεία της θα γίνει στην Αθήνα αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα.

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1933, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με καταγωγή του πατέρα της τη Σκαμνιά Ολύμπου. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη.

Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου ο οποίος υποδυόταν συνήθως στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ρόλους αστυνομικού ή στρατιωτικού. Δεν απέκτησαν παιδιά, ωστόσο ήταν ένα από τα ποιο αγαπημένα ζευγάρια του παλιού σινεμά.
Το ζευγάρι Παπαχρήστου – Σερεμέτη διέθεταν μια τεράστια συλλογή κουστουμιών για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κυρίως αστυνομικές, στρατιωτικές, εποχής κ.λπ.
Με την γενέτειρά της τον Αμπελώνα και τη Σκαμνιά απ” όπου κατάγονταν ο πατέρας η Δήμητρα Σερεμέτη, η Τούλα, όπως την αποκαλούσαν οι οικείοι και γνωστοί της, διατήρησε ισχυρούς δεσμούς. Συχνά επισκέπτονταν την περιοχή μας και παλαιότερα συμμετείχε στα πανηγύρια της Σκαμνιάς και κυρίως της Αγίας Τριάδας στην Παλιά Σκαμνιά.

Ήταν ενεργό μέλος του συλλόγου Αποδήμων Σκανιωτών «Ο Όλυμπος» μέλη του οποίου εξέφρασαν τη θλίψη τους, για το θάνατό της.
Έπαιξε σε πάνω από σαράντα ελληνικές ταινίες, στην παλιά εποχή του ελληνικού κινηματογράφου μέχρι και πρόσφατα καθώς επίσης και σε δεκατέσσερις ελληνικές σειρές στην τηλεόραση, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και πολλοί άλλοι, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: