ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

"ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟ" - Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρέλαβε επιστολή των μελών

Παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στις 14 Απριλίου 2014, η ανοιχτή επιστολή μελών και διαχειριστών της ομάδας του facebook "Έρευνα για τον Κωστή Πολύζο" και πρωτοκολλήθηκε στις 7 Μαΐου 2014.

Η επιστολή:


Μακαριώτατε, ευσεβάστως λάβαμε το ταπεινό θάρρος, να ζητήσουμε την βοήθειά σας, στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του αγαπημένου μας παιδιού Κωστή Πολύζου, που έφυγε από την ζωή τόσο απροσδόκητα.

Γνωρίζοντας ότι διακατέχεστε από ειλικρινή ανθρωπιστικά συναισθήματα και από εντονότατη αίσθηση του δικαίου, επικαλούμαστε τις ιδιαίτερές σας ευαισθησίες για ζητήματα όπως είναι η δολοφονία του Κωστή, ενός νέου ατόμου, η οποία ως σήμερα παραμένει στο σκοτάδι.

Είμαστε μία ομάδα στο facebook, όπου κοινός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε, όπως μπορούμε, και εμείς στην δικαίωση της ψυχούλας του αδικοχαμένου Κωστή.

Πρόσφατα συντάξαμε μια επιστολή βασιζόμενη στη συλλογή 1.111 ηλεκτρονικών και 160 γραπτών υπογραφών, την οποία παραδώσαμε στον νέο ανακριτή Κοζάνης. Του ζητήσαμε ως ομάδα "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟ" να διερευνήσει δεόντως τις συνθήκες δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, με σκοπό να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη, μιας και η στυγερή αυτή δολοφονία έκλεισε τα τρία χρόνια χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εμπιστευόμαστε την υπευθυνότητά σας και αισθανόμενοι την ευθύνη ως άνθρωποι προβληματιζόμαστε γιατί μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ήταν δολοφονία, κάποιοι εμποδίζουν την περαιτέρω εξέλιξη του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Μας προβληματίζει η μέχρι σήμερα στάση των αρμοδίων οργάνων, για να βρεθούν οι άνθρωποι που αφαίρεσαν αναπάντεχα την ζωή του άτυχου αυτού παιδιού.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" εξέφρασε την προσωπική του απορία για το γεγονός ότι η υπόθεση του Κωστή δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί από τις Αρχές.

Αντιλαμβανόμαστε τη θέση στην οποία βρίσκεστε, όμως κατά βάθος είμαστε βέβαιοι, ότι και εσείς την ίδια επιθυμία θα έχετε. Η επίδοση της επιστολής μας στο πρόσωπό σας, απορρέει όχι μόνο, από τον πρωτεύοντά σας ρόλο στους κόλπους της Εκκλησίας μας, αλλά και από το επιστημονικό σας κύρος και το ηθικό σας ανάστημα, που σας έχουν καταστήσει ένα πρόσωπο σεβαστό στην κοινωνία μας.

Κρίνουμε συνεπώς ότι μία αναψηλάφηση της υπόθεσης είναι νομικώς τεκμηριωμένη και άρα επιβεβλημένη. Αναμένουμε και επιθυμούμε όπως μπορείτε εν Χριστώ, να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε.

Η ομάδα μας δραστηριοποιείται σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook με την επωνυμία "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟ"https://www.facebook.com/groups/IRENEFWTIADOU/ και αριθμείται από 3.829 άτομα.

Σας παραθέτουμε τον σύνδεσμο της εκπομπής "Φως στο Τούνελ" όπου στο 45.00 μπορείτε να δείτε τον λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου.
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/fosstotounel/webtv/fos-sto-toynel-040414

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,
Τα Μέλη και η Διαχειριστική Ομάδα
"ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟ"


Η απάντηση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις 15 Μαΐου, η οποία ενημερώνει πως η επιστολή της ομάδας του facebook έλαβε Αριθμό Πρωτοκόλλου 2460 στις 7 Μαΐου 2014 και πως διαβιβάστηκε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

erevnagiatonkostipolyzo

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: