ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αυτοί είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στο κεφάλι

Ο καρκίνος θερίζει στις μέρες μας ενώ οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το πως ακριβώς προκαλείται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο.

Ένας καρκινικός όγκος στο κεφάλι εμφανίζεται όταν...
μερικά φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται. Αυτές οι αλλαγές στο DNA τους επιτρέπουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται με ταχύτατο ρυθμό.

Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για το πως ακριβώς προκαλούνται οι γενετικές μεταλλάξεις που οδηγούν στην εμφάνιση του καρκίνου, ωστόσο έχουν εντοπίσει κάποιους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onmed.gr, ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, καθώς όσο πιο μεγάλος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ κινδυνεύει. Ο όγκος στο κεφάλι είναι ένας τύπος καρκίνου που εμφανίζεται συνήθως σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Επίσης η έκθεση στην ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο. Η ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπεται στη θεραπεία του καρκίνου αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί ένας νέος όγκος στο κεφάλι. Άλλες μορφές ακτινοβολίας, όπως η ηλεκτρομαγνητική ή η ακτινοβολία των κινητών δεν έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με τον καρκίνο στο κεφάλι.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει το οικογενειακό ιστορικό του εκάστοτε ασθενή καθώς μικρό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο, εμφανίζεται σε άτομα με κληρονομικότητα σε αυτή την μορφή καρκίνου ή με οικογενειακό ιστορικό κάποιου γενετικού συνδρόμου που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκου στον εγκέφαλο.

staparaskinia.com
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: