ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αστυνομικοί έβλεπαν πορνό ενώ ο κρατούμενος ξεψυχούσε στο κελί του! [βίντεο]

Στη θέση τους παραμένουν οι αστυνομικοί του Μπέρμιγχαμ, που άφησαν έναν άνδρα να πεθάνει στα κρατητήρια, ενώ οι ίδιοι έβλεπαν...πορνό στο διαδίκτυο.

Ο 39χρονος Lloyd Butler άφησε την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο του 2010, αλλά τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων της Αστυνομίας, (IPCC) που διερεύνησε την υπόθεση μετά από αίτημα των συγγενών του νεκρού.

Δύο αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μπέρμινγκχαμ, ήταν υπεύθυνοι για τον 39χρονο, ο οποίος συνελήφθη μετά από κλήση της οικογενειάς του, επειδή ήταν μεθυσμένος.

Στη συνέχεια, τον έβαλαν σε ένα κελί και τον εγκατέλειψαν, παραβιάζοντας τον κανονισμό που επιβάλλει τακτικό έλεγχο του κρατουμένου. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, οι τρεις επισκέπτονταν πορνογραφικές ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας τον υπηρεσιακό υπολογιστή του αστυνομικού τμήματος ή έκαναν προσωπικά τηλεφωνήματα.

Όμως, ο 39χρονος ο οποίος είχε γνωστό πρόβλημα υγείας, υπέστη καρδιακή ανακοπή και ξεψύχησε αβοήθητος, ενώ οι φρουροί του διασκέδαζαν στο διπλανό δωμάτιο.

Μάλιστα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο τον αγνόησαν όταν παραπονέθηκε ότι χτύπησε στο κεφάλι, αλλά έκαναν και προσβλητικά σχόλια σε βάρος του.

Επιπλέον, ο ένας από αυτούς, που ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να ελέγχει την τήρηση του κανονισμού, καταχωρούσε ψευδώς στο σχετικό βιβλίο ότι ο κρατούμενος ελεγχόταν κανονικά.

Η έκθεση της Επιτροπής κάνει λόγο για "ανησυχητικό αριθμό λαθών" και "απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένου", ο οποίος δεν έπρεπε καν να έχει καταλήξει σε ένα κελί, αλλά έπρεπε να έχει μεταφερθεί εξ αρχής σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τόσο οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους και θα τιμωρηθούν με "γραπτή προειδοποίηση", ενώ ο πολιτικός υπάλληλος, θα υποβληθεί σε περαιτέρω εκπαίδευση.


directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: