ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σάλος στη Ρωσία από την πρόταση να απαγορευτούν τα ψηλοτάκουνα

Οι Ρωσίδες ενδέχεται σύντομα να χρειαστεί να πετάξουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους και να προσαρμοστούν σε νέα...
χαμηλότερα δεδομένα, μετά την πρόταση ενός βουλευτή που θέλει να απαγορευτεί το τακούνι-στιλέτο για λόγους υγείας. 
Ο Όλεγκ Μιχέγιεφ, του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία, υπέβαλε την πρότασή του στην Τελωνειακή Ένωση -στην οποία μετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν- ζητώντας να επιβληθεί στους υποδηματοποιούς ανώτατο όριο ύψους για τα τακούνια αλλά επίσης και να απαγορευτούν τα ίσια παπούτσια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ όπως εξήγησε ο Μιχέγιεφ, τα ψηλοτάκουνα, τα μοκασίνια και τα παπούτσια-μπαλαρίνες είναι επικίνδυνα για την υγεία. "Τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν τακούνια από δύο έως τέσσερα εκατοστά, με μέγιστο όριο τα πέντε εκατοστά. Οι βλαβερές συνέπειες από τα πολύ ψηλά τακούνια και τα ίσια παπούτσια αναγνωρίζονται σήμερα από τους ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε αυτήν την τάση", ανέφερε στην πεντασέλιδη πρότασή του ο βουλευτής.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχέγιεφ είπε ότι θέλει απλώς να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τους κινδύνους που μπορούν να κρύβουν τα άβολα παπούτσια, ιδίως αν τα φορά κανείς για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Εξήγησε ότι η πρότασή του δείχνει ότι ανησυχεί για τις γυναίκες και θέλει να τις προστατεύσει από τυχόν παραμορφώσεις των άκρων. "Είναι νέες, απλούστατα δεν σκέφτονται αυτού του είδους τα πράγματα", είπε υποστηρίζοντας ότι το 40% των Ρώσων πάσχει από πλατυποδία.

Η πρόταση του βουλευτή προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με μια τέτοια απαγόρευση και θα φορούν σκόπιμα ψηλοτάκουνα. Ο ίδιος παραδέχτηκε αστειευόμενος ότι αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα καθώς οι γυναίκες συνάδελφοί του στο κοινοβούλιο δεν του μιλούν πια...

24wro

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: