ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 1 Ιουνίου στα Γρεβενά, η πεζοπορία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου «Διασταύρωση Σμίξης-...
Λάβδας – Γέφυρα Σμίξης»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και την γνωριμία τους με τα σημαντικά στοιχεία βιοποικιλότητας της προστατευόμενης περιοχής του Εθν. Πάρκου Β. Πίνδου.

Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Γρεβενών, ο οποίος παρείχε μεταφορικό μέσο στους συμμετέχοντες από και προς την πόλη των Γρεβενών. Το μονοπάτι που επιλέχθηκε είχε συνολικό μήκος 5.8Km και παρουσίασε στους συμμετέχοντες ένα ικανοποιητικό δείγμα της ξεχωριστής χλωρίδας του Εθν. Πάρκου Β. Πίνδου, ενώ αισθητή έγινε και η παρουσία της πανίδας κατά τη διάρκεια της διαδρομής (ίχνη καφέ αρκούδας, αγριογούρουνου, πεταλούδες, πουλιά). Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο οικοτουρισμού OVERLAND, ενώ η πεζοπορία κατέληξε στην πλατεία του χωριού Λάβδα, όπου τους συμμετέχοντες περίμενε μουσική και φαγητό με ποικιλίες μανιταριών, στα πλαίσια της εκδήλωσης του Μουσείου Μανιταριών της Λάδβας.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί το χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία εμφιάλωσης νερού «Βίκος», τον Δήμο Γρεβενών για την πολύτιμη υποστήριξή του, το Μουσείο Μανιταριών της Λάβδας για την άριστη συνεργασία, τον κ. Απόστολο Διανέλλο και τον Δ/ντη Δασών Γρεβενών και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Τζατζάνη Ιωάννη για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Επίσης, ευχαριστεί θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχεται την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον.






Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου
Ασπράγγελοι, Δήμου Ζαγορίου,
Ιωάννινα Τ.Κ. 44007
Τηλέφωνα: 26530 22245, 26530 22241
Fax: 26530 22241
Ιστότοπος: http://www.pindosnationalpark.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: