ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δεν πέφτει η τιμή του γάλακτος παρά τις αλλαγές

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή του γάλακτος παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργούσε τον προσδιορισμό φρέσκο από το γάλα και αύξανε τη διάρκεια ζωής του από...
πέντε σε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με το Mega, σε δύο περιπτώσεις, δε, μια εταιρία προχώρησε και σε αύξηση της τιμής, ενώ άλλη δεν προχώρησε στη διάθεση του λεγόμενου γάλατος ημέρας. Οι βιομηχανίες επικαλούνται αποθέματα σε υλικά συσκευασίας και καθώς έληξε και ο χρόνος της μεταβατικής περιόδου, ζήτησαν επιμήκυνση μέχρι το Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θαν. Σκορδάς, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», υποστήριξε πως υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα μιλώντας όμως για το γάλα υψηλής παστερίωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης η σταθερή τιμή του γάλακτος οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή του αυξήθηκε διεθνώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τις στρεβλώσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη τα όποια αποτελέσματα από την κατάργηση του προσδιορισμού «φρέσκο» θα γίνουν αισθητά το φθινόπωρο, αλλά δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά.

Την ίδια ώρα στα χαρτιά παραμένει και το ζύγισμα του ψωμιού σε φούρνους, πρατήρια και σούπερ μάρκετ.

Έτσι ενώ βάσει της νομοθεσίας οι αρτοποιοί είναι υποχρεωμένοι να ζυγίζουν το ψωμί πριν το πουλήσουν, καθώς και να αναγράφουν την τιμή του ψωμιού ανά κιλό, κάτι που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται.

Τις τελευταίες μέρες κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης που αρχίσει ελέγχους στην αγορά και έχουν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων. Προς το παρόν έχουν περιοριστεί σε συστάσεις.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: