ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ

Σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για το Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο καθώς στις 27 Ιουνίου 1971 ο ιστορικός Πυρσός συνέτριψε με σκορ 4-0 τον Ορφέα Ελευθερούπολης και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ Εθνική.

Πριν φτάσει σ’ αυτό το καθοριστικό παιχνίδι που σφράγισε την άνοδο, είχε προηγηθεί η σφαγή στη Νάουσα, όπου μέτρησε γκολ σε βάρος του επειδή ήταν τρύπια τα δίχτυα και άλλα συναρπαστικά παιχνίδια. 
Για όλη αυτή τη μεγάλη πορεία υπάρχει σειρά αφιερωμάτων μου στην έγκριτη ιστοσελίδα greveniotis.gr που με τόση αγάπη και ζήλο επιμελείται ο μετρ του είδους Γιώργος Βλαχόπουλος. Απλά να πούμε ότι ο Πυρσός έδωσε διπλούς αγώνες με τον Ορφέα. 

Στην Ελευθερούπολη πήρε ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε ο Ορφέας στο 30' με τον Ονούφριο Χαραλαμπίδη, παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ όπως και της Καβάλας, για να ισοφαρίσει στο 57' ο Κουκουτσέλας. 
Μια εβδομάδα αργότερα στα Γρεβενά, στις 27 Ιουνίου 1971 έγινε το μεγάλο παιχνίδι όπου ο θρυλικός Πυρσός συνέτριψε τον αντίπαλό του με σκορ 4-0 με γκολ που πέτυχαν Κουκουτσέλας, Γιαννούσης, Τσιρίκας, Τσαουσίδης. 

Προπονητής ήταν ο Ντίνος Παπαγιαννάκης και πρόεδρος ο Στέργιος Σιούλης. Για την ιστορία να θυμίσουμε τη σύνθεση του Πυρσού σε εκείνο το συγκλονιστικό παιχνίδι: Σαϊτζής, Ρατσίσκας, Τσιοπλής, Περήφανος, Αναγνώστου, Γιαννούσης, Τσιρίκας, Σανόπουλος, Κουκουτσέλας (70’ Τσαουσίδης), Δούμας, Γκόγκος. Διαιτητής ήταν ο Πυλωρίδης από τους πίνακες της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο ΠΥΡΣΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΙΣ 27-6-1971 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΡΘΙΟΙ: Παπαγιαννάκης, Καραμήτρος, Περήφανος, Γκόγκος, Αναγνώστου, Γιαννούσης, Σαϊτζής, Τσαρτσιάνης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Τσιμπέρης, Τσιρίκας, Σανόπουλος, Κουκουτσέλας, Τσιοπλής, Δούμας, Τσαουσίδης, Τσιανάκας, Ρατσίσκας.

Thodoros Karagiannis

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: