ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ημερίδα με θέμα “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Οδική Ασφάλεια – Η αξία του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης (e-call)”

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε στις 16 Ιουνίου 2014 από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ημερίδα στην Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη με θέμα “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Οδική Ασφάλεια - Η αξία του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης (e-call)”, την οποία... συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χάρης Θεοφράστου. Την εκδήλωση προλόγισαν οι Διοικητές της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι οποίοι εξήραν την αναγκαιότητα λειτουργίας του συστήματος αυτού.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Παπαδόπουλος, τόνισε τη πρωτοβουλία της χώρας μας να αναδείξει το θέμα της Οδικής Ασφάλειας και των ευφυών συστημάτων μεταξύ των οποίων και το e-call, ως θέμα μείζονος προτεραιότητας της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., ώστε να ψηφιστεί ομόφωνα η σχετική Οδηγία για την υποχρέωση εφαρμογής του από το 2017 σε όλα τα οχήματα.

Στη συνέχεια, η Πανεπιστημιακή και Ερευνητική Κοινότητα, προεξέχοντος του Καθηγητή του ΕΜΠ και συντάκτη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια 2010-2020, κου Γεώργιου Κανελλαΐδη, ενημέρωσε το κοινό για τις εξελίξεις στα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και την Οδική Ασφάλεια, τονίζοντας πως ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την διαρκή επιμόρφωση της κοινωνίας θα συμβάλουν θετικά στον Εθνικό στόχο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, όπως και ο Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος έθεσε ως βασικά στόχο του Υπουργείου για την επομένη τριετία. Επίσης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης μαζί με τον κο Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη) συγκλόνισαν το κοινό με τις ζωντανές και ρεαλιστικές αναφορές τους σε περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων που έχουν στοιχίσει τη ζωή νέων ανθρώπων.

Η θεματολογία και οι τοποθετήσεις των εισηγητών προκάλεσαν ερωτήσεις από το κοινό οι οποίες κυρίως στόχευαν στην ανάγκη για εισαγωγή του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Υφυπουργό κ. Μ. Παπαδόπουλο στην προσφορά του εκλιπόντος δημοσιογράφου και πολιτικού Άρη Σταθάκη στην Οδική Ασφάλεια, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε και η εκδήλωση αυτή.





ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: