ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ερχεται το Facebook για τα παιδιά κάτω των 12 ετών -Τι θα περιλαμβάνει

Οι ενήλικες περνούν μπροστά από τον υπολογιστή αρκετές… εργατοώρες. Ανανεώνουν τις προσωπικές τους σελίδες, ανεβάζουν ποστ, κάνουν σχόλια. Γενικώς η ζωή τους κινείται γύρω από τα social media.

Πώς θα μπορούσαν άραγε τα παιδιά να μείνουν εκτός παιχνιδιού;...
Ηδη με βάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, το Facebook είναι αρκετά δημοφιλές για τα παιδιά 12-13 ετών που είναι το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το συγκεκριμένο social media για να μπορεί να εισχωρήσει στον κόσμο του κάποιος χρήστης.

Επειδή, όμως, το πράγμα εξαπλώνεται γοργά και η ζήτηση είναι μεγάλη, το Facebook προσανατολίζεται να ανοίξει την ηλικιακή ψαλίδα και να επιτρέψει και σε μικρότερα παιδιά να μπαίνουν στο Facebook με την απαραίτητη γονική συναίνεση.

Οπως σημειώνει ο Guardian, η ιδέα κυκλοφορεί στα γραφεία του Facebook από το 2012 έτσι ώστε τα παιδιά κάτω των 13 ετών να μπορούν και νόμιμα να φτιάξουν λογαριασμούς στο Facebook με την επίβλεψη των γονιών τους.

Οι γονείς θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν την ταυτότητά τους, ότι δηλαδή είναι πράγματι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού και στη συνέχεια θα μπορούν να φτιάξουν account για λογαριασμό του παιδιού τους.
Ο λογαριασμός αυτός θα δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και υπηρεσίες, θα μπορούν να ελέγχουν τα αιτήματα φιλίας του παιδικού λογαριασμού, εφαρμογές τρίτων που έρχονται μέσω Facebook και παιχνίδια όπως Farmville και Candy Crush.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των παιδικών λογαριασμών οι κανονισμοί θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και σχεδόν κάθε τι που θα θέλει να κάνει το παιδί θα απαιτείται έγκριση από τον γονέα.

techit.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: