ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ολυμπιακός Βόλου-SKODA Ξάνθη 1-2 (VIDEOS)

Η SKODA Ξάνθη έμεινε στην Super League επικρατώντας στο μπαράζ του "Κλ. Βικελίδης" του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1 αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 και έπαιζε με δέκα παίκτες σε...
όλο το δεύτερο μέρος. Φαρσοκωμωδία πριν το ματς και ένταση στο τέλος.
Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχτηκε η SKODA Ξάνθη που παρέμεινε τελικά στην Super League επικρατώντας στο μπαράζ του "Κλ. Βικελίδης" του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1. Οι Ακρίτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έπαιξαν με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο λόγω της αποβολής του Μάνταλου στο 47' αλλά έδειξαν ψυχικά αποθέματα για να πάρουν την νίκη και να μείνουν στην κατηγορία.

Οι δυο ομάδες έφτασαν στο 1-1 από γκολ των Γκούρμα και Γούτα και με τα δυο τέρματα όμως να ξεκινάνε από θέση οφσάιντ. Για την Ξάνθη ο Ράνος ήταν αυτός που έδωσε την νίκη στην ομάδα του με ένα τέρμα που σημείωσε στο 84' με κεφαλιά ψαράκι.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση καθώς δεν έφταναν όσα έγιναν πολλές ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τις φθορές στο "Κλ. Βικελίδης" υπήρξε και θέμα λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου για το σε ποιον πάγκο θα κάτσει η κάθε ομάδα.

Ολυμπιακός Βόλου και SKODA Ξάνθη κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον ότι αθέτησαν την συμφωνία και τα όσα είχαν ειπωθεί στην σύσκεψη που είχε προηγηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση πριν την έναρξη του αγώνα μέχρι να βρεθεί η λύση.

Στην διάρκεια του αγώνα επίσης πολλές ήταν οι διακοπές στο ματς λόγω κάποιων μαρκαρισμάτων αλλά και αντικειμένων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δυο ομάδες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την διαιτησία καθώς και τα δυο γκολ που έφεραν το 1-1 του πρώτου μέρους ξεκίνησαν από θέση οφσάιντ. Και αν στο γκολ του Γκούρμα δεν φαίνεται με καθαρό μάτι και θέλει την βοήθεια του ριπλέι στο γκολ του Γούτα είναι ολοφάνερη η παράβαση με τον αμυντικό της Ξάνθης να είναι πιο μπροστά από την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ανακοίνωση στην ανάπαυλα
Μάλιστα η ομάδα του Βόλου εξέδωσε και ανακοίνωση στην ανάπαυλα ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με επιπλέον καθυστέρηση ως διαμαρτυρία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλου και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με δέκα παίκτες. Η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που βρήκε το "χρυσό" γκολ από τον Ράνο στο 83' και έφτασε στην νίκη που την κράτησε στην Super League για 26η συνεχόμενη χρονιά.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα από τον Σιδηρόπουλο είχαμε ένταση στο ματς καθώς ο Κεχαγιάς δέχτηκε ένα αντικείμενο στο κεφάλι και έπεσε κάτω ενώ άνθρωποι από τον πάγκο του Βόλου κινήθηκαν προς τον πάγκο της Ξάνθης και υπήρξε ένταση.
Ταυτότητα αγώνα
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ράννος), Νικολιάς, Γκούρμα.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιας): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παΐτο (87' Βάλλας), Σολτάνι.

Γκολ: 34' Γκούρμα/ 45+ Γούτας, 83' Ράννος

Κίτρινες κάρτες: 43' Ρόκας, 45+ Μελίσσης, 47' Αρβανίτης/83' Ράνος, 87' Παϊτό

Κόκκινες κάρτες: 47' Μάνταλος
Η ανασκόπηση
Οι δυο ομάδες μπήκαν αγχωμένα στην αναμέτρηση και η πολύ σύντομη διακοπή και πάλι στο ματς από ρίψη αντικειμένου στον δεύτερο βοηθό της αναμέτρησης τον κ. Ακρίβο δεν τους άφησε να βρουν ρυθμό.

Έπρεπε να περάσει το πρώτο τέταρτο για να ανεβάσουν ρυθμό οι δυο ομάδες και η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε από την Ξάνθη. Ήταν το 19' όταν ο Σολτάνι με ωραία μπαλιά έδωσε στον Μαρίν αυτός δεν πρόλαβε την μπάλα και το πλασέ του έσωσε με δυσκολία ο Γκίτκος.

Πέντε λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία όταν ο Μαρίν από τα δεξιά γύρισε παράλληλα προς τον Σολτάνι ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και πιεζόμενος από τον Αρβανίτη δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά και ο Γκίτκος έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε στο 27' όταν ο Νικολιάς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό έφυγε λίγο έξω από την εστία της Ξάνθης.

Γκολάρα από Γκούρμα

Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη άνοιξαν το σκορ στο 34' με υπέροχο γκολ του Γκούρμα. Σε μια φάση που ξεκινάει από οφσάιντ εν συνεχεία ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Βόλου έγινε κάτοχος της μπάλας και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κυριακίδη.

Η Ξάνθη αρχικά όπως ήταν λογικό αιφνιδιάστηκε και έψαχνε τα πατήματα της για να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς. Αρχικά απείλησε στο 42' όταν ο Κάλβο έγινε κάτοχος της μπάλας και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Ισοφάριση με γκολ οφσάιντ
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους όμως οι Ακρίτες έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Κάλβο εκτέλεσε το φάουλ και ο Γούτας έχοντας ξεκινήσει από καθαρή θέση οφσάιντ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γκίτκο για το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.


Ξεκίνημα με αποβολή
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αποβολή για την SKODA Ξάνθη καθώς ο Μάνταλος στο 47' σε μια αψιμαχία έσπρωξε τον Ζέρη και ο Σιδηρόπουλος που είδε την κίνηση του άσου των Ακριτών έβγαλε απευθείας την κόκκινη και άφησε την Ξάνθη με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα της Ξάνθης ο Ολυμπιακός Βόλου είχε απλά μια ανούσια υπεροχή που δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους έγινε στο 70' με τον Νικολιά από πλάγια να πιάνει το σουτ και τον Κυριακίδη να λέει όχι.

Η Ξάνθη που έπαιζε με παίκτη λιγότερο δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει παρά μόνο με στημένες φάσεις από τα πόδια του Κάλβο. Ένα φάουλ του άσου της Ξάνθη στο 79' απέκρουσε ο Γκίτκος πέφτοντας στην δεξιά του γωνιά.

"Ου-ΡΑΝ-ιο" γκολ
Στο 84' στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της Ξάνθης η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κάλβο αυτός έκανε την σέντρα και ο Ράνος με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Γκίτκο και έκανε το 2-1 για την Ξάνθη στέλνοντας την στα "ουράνια" καθώς το γκολ αυτό της έδινε το προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή στην Souper League.


Δυο ευκαιρίες με Ιωάννου
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν στο 88' όταν σε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά ο Ιωάννου που είχε περάσει ως αλλαγή δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να ισοφαρίσει.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου που έγινε πιο επιθετικός στα τελευταία λεπτά στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιωάννου. Ήταν το 92' όταν ο Μπρέσκα με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον επιθετικό της ομάδας του Βόλου ο οποίος σούταρε αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια ενστικτωδώς και έδιωξε σε κόρνερ.
Ο MVP

Γούτας και Ράνος μπορεί να πέτυχαν τα δυο γκολ για την Ξάνθη αλλά ο Κάλβο ήταν ο MVP της Ξάνθης στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πέρα από τις δυο ασίστ στο ματς ήταν ο μόνος που έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι ήξερε την σημασία του αγώνα. Θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ στο δοκάρι που είχε.
Η απογοήτευση

Πάλι καλά που η Ξάνθη έμεινε στην κατηγορία αλλιώς ο Μάνταλος θα έψαχνε να κρυφτεί και δεν θα έβρισκε κρυψώνα πουθενά. Ένας παίκτης τόσο ταλαντούχος "τσίμπησε" με την έναρξη του δεύτερου μέρους και έκανε μια κίνηση που δεν έπρεπε και δέχτηκε δίκαια την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο.




sportdog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: