ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Δίαιτα Αtkins: Xάστε 10 κιλά σε ένα μήνα

Τι υπόσχεται η δίαιτα Atkins: 8-10 κιλά τον μήνα.
Στηρίζεται: σε ζωικές τροφές όπως κρέας, ψάρια, αυγό.
Το χαρακτηριστικό της δίαιτας Atkins:...
δίνει το «πράσινο φως» στην κατανάλωση λιπών.
Στο καθημερινό τραπέζι κύρια θέση έχει το κρέας, το αυγό, ακόμη και το βούτυρο! Παράλληλα, επιτρέπονται δύο μικρές πράσινες σαλάτες ημερησίως με λαχανικά μικρής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, όπως είναι τα χόρτα, τα κολοκυθάκια και το μαρούλι. 

Οι «οπαδοί» της δίαιτας υποστηρίζουν ότι η απουσία υδατανθράκων, που θεωρούνται υπεύθυνοι για την έκκριση ινσουλίνης και άρα για την αποθήκευση λίπους, δεν δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να δημιουργήσει λίπος. Αντίθετα, «καίει» από το ήδη υπάρχον.

Ενδεικτικό διαιτολόγιο: ● Πρωινό: 2 αυγά ομελέτα με 4 φέτες μπέικον ● Μεσημεριανό: 120 γραμμ. τόνου (κονσέρβα), μια μικρή σαλάτα (π.χ. βραστά κολοκύθια), τυρί φέτα και 6 ελιές ● Βραδινό: 300 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο με χόρτα

Σχόλιο διατροφολόγου: Η δίαιτα Αtkins όσο γρήγορα «αποθεώθηκε» από τους ανυπόμονους που επιθυμούσαν να χάσουν γρήγορα και άμεσα κιλά, άλλο τόσο γρήγορα απομυθοποιήθηκε. Και αυτό διότι η αυξημένη πρόσληψη νατρίου, σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη διαιτητικών ινών, συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα, με τον αποκλεισμό από το διαιτολόγιο τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά- όπως τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά- ο οργανισμός στερείται την αντικαρκινική ασπίδα που του προσφέρει η ισορροπημένη διατροφή. Καλό θα ήταν λοιπόν η δίαιτα Atkins να μην ακολουθείται για πολύ καιρό.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: