ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πτήση ΜΗ17: «Κατά λάθος» κατέρριψαν το Boeing οι αυτονομιστές (video)

Την εκτίμηση τους ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές πιθανόν να κατέρριψαν «κατά λάθος» το μοιραίο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενώ αυτό πετούσε στον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας, επανέλαβαν...
Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών. Κατά τους Αμερικανούς το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από φιλο-ρώσους αυτονομιστές οι οποίοι ήταν ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι.

Η συντριβή του Μπόινγκ 777 την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες, έχει προκαλέσει νέα ένταση στην ουκρανική κρίση, όπου οι ένοπλοι αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και βαθαίνει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δυτικών χωρών και της Ρωσίας .

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε δηλώσει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν την Τρίτη αποδεικτικά στοιχεία που θα πιστοποιούν την θέση ότι οι φιλορώσοι αντάρτες φέρουν την ευθύνη για τη συντριβή του Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία. «Πολυάριθμες αποδείξεις έχουν ήδη παρουσιαστεί και συνθέτουν μια αρκετά πειστική εικόνα» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών κατασκοπείας θα μιλήσουν αργότερα σήμερα και θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία και περισσότερες αποδείξεις» προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την φύση αυτών των πληροφοριών.

Πάντως η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επανεξετάζει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας, ενώ μαίνεται η κρίση στην Ουκρανία, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών την περασμένη εβδομάδα, και προτίθεται να μελετήσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα.

Η Ουάσιγκτον επίσης θα καλωσόριζε τη λήψη περαιτέρω βημάτων με στόχο να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά από την Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους.

«Η προθυμία μας να σκεφτούμε να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις είναι κάτι που συνεχίζει να αποτελεί μια πιθανή επιλογή» είπε ο Έρνεστ.

Επιπλέον ο Λευκός Οίκος επισήμανε την Τρίτη ότι οι διεθνείς ερευνητές εξακολουθούν να χρειάζονται την «άμεση και πλήρη πρόσβαση» στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις πληροφορίες ότι οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στην Ολλανδία, ωστόσο επισήμανε ότι «δε νομίζω ότι έχουμε μέχρι στιγμής δει το επίπεδο της συνεργασίας με τους διεθνείς ερευνητές, το οποίο θα θέλαμε να δούμε».

Δείτε βίντεο από το ρώσικο αντιαεροπορικό σύστημα BUK, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Boeing 777:


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: