ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014: Βραζιλία - Ολλανδία 0-3 [videos]

Καρναβάλι η Βραζιλία!H Ολλανδία κατέκτησε την 3η θέση στο Μουντιάλ 2014, καθώς νίκησε με 3-0 την Βραζιλία στον μικρό τελικό της Μπραζίλια, χάρη σε τέρματα των...
Ρόμπιν φαν Πέρσι και Ντάλεϊ Μπλιντ στα πρώτα λεπτά και αυτό του Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 91'.
Η πρώτη φορά στην ιστορία που οι "Oranje" τερματίζουν 3οι, καθώς στα ημιτελικά έχουν πάει 4 φορές, στις 3 πήγαν τελικό και στη μία που έπαιξαν μικρό τελικό έχασαν από τους Κροάτες το 1998 στην Γαλλία.

Αν ξεχώρισε κάτι από αυτό το αδιάφορο ματς είναι η κακή διαιτησία (πολλά λάθη ο Αλγερινός διαιτητής), η Ολλανδία φυσικά είχε την υπεροχή, καθώς η Βραζιλία ήταν φανερά "σοκαρισμένη" από τον ημιτελικό με την Γερμανία.

Ρεκόρ από την μία, με τον Μίχαελ Φορμ να μπαίνει στο 93' και την Ολλανδία να γίνεται η πρώτη που χρησιμοποιεί και τους 23 παίκτες της στο Μουντιάλ (παλαιότερα ήταν 22), ενώ από την άλλη αρνητικό ρεκόρ, με την Βραζιλία να είναι η διοργανώτρια που έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα (14, τα 10 στα δύο τελευταία ματς).


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Οσκάρ, Ραμίρες, Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Ζο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: (5-3-2): Σίλεσεν, Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Κλάζι, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Γκολ: 3' πέν. Φαν Πέρσι, 16' Μπλιντ, 91' Βαϊνάλντουμ
Κάρτες: 2' Τιάγκο Σίλβα, 9' Ρόμπεν, 36' Ντε Γκουζμάν, 54' Φερναντίνιο, 68' Οσκάρ

Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι έδωσε την ευκαιρία τους Μαξουέλ και Ζο να παίξουν για πρώτη φορά βασικοί, ενώ για 2η στην διοργάνωση ο Ραμίρες ήταν στην 11άδα αντί του Χουλκ. Από την άλλη ο Λουί φαν Χάαλ στο τελευταίο του ματς πριν αναλάβει την ManUtd άφησε απλά στον πάγκο τους Νάιτζελ ντε Γιόνγκ και Σνάιντερ, με τους Κλάζι να Τζόναθαν ντε Γκουζμάν να ξεκινούν.

Η Βραζιλία ξεκίνησε... μουδιασμένη, κάτι που φάνταζε λογικό μετά το σοκ του 1-7 και ο Ρόμπεν πήρε φόρα αναγκάζοντας τον Τιάγκο Σίλβα να τον ανατρέψει, αν και τελευταίος παίκτης. Ήταν εκτός περιοχής το φάουλ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, με τον Φαν Πέρσι από τα 11 βήματα να ανοίγει το σκορ.

Το δεύτερο ολλανδικό γκολ δεν άργησε, ο Νταβίντ Λουίζ απέτυχε να "καθαρίσει" την φάση μετά από σέντρα του Ντε Γκουζμάν από δεξιά, ο Μπλιντ στο ύψος του πέναλτι κοντόλαρε ανενόχλητος και σούταρε με το δεξί για το 0-2 στο 17'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία απλά σε δύο-τρεις περιπτώσεις απείλησε, αλλά τελικά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία στο ματς, δεν είχε δυνάμεις, ψυχικές.

Ο Ρόμπεν συνέχισε τις κούρσες του, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ένα ακόμη πέναλτι (κανονικό αυτήν την φορά) και στο 91' απλά ο Βαϊνάλντουμ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Η φάση του αγώνα
Η πρώτη φάση του αγώνα, το πέναλτι που κέρδισε η Ολλανδία, το οποίο δεν έγινε ποτέ, ο Τιάγκο Σίλβα κακώς δεν αποβλήθηκε, ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα.

Ο διαιτητής
Ο Αλγερινός διαιτητής, Τζαμέλ Χαϊμουντί, αν είχε κάνει αυτά τα λάθη σε ματς μεγαλύτερη σημασία θα μιλούσαμε για σκάνδαλο. Στο 2' δίνει πέναλτι μαρκάρισμα εκτός περιοχής και αντί να αποβάλλει τον τον Τιάγκο Σίλβα του έδωσε κίτρινη. Λίγο αργότερα ο Οσκάρ έπεσε μόνος του και έδωσε φάουλ, κάνοντας και παρατηρήσεις στον Μάρτινς Ίντι! Συνέχισε τα λάθη και στο δεύτερο ημίχρονο, σωστά πάντως έδωσε κίτρινη στον Οσκάρ για θέατρο.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Άριεν Ρόμπεν ήταν ξανά ο καλύτερος της Ολλανδίας, άρα και του ματς. Με την κούρσα του κέρδισε το πέναλτι, αν και έπρεπε να κερδίσει μόνο την αποβολή. Κανείς πάντως δεν είχε όρεξη για ποδόσφαιρο, απλά ο Ρόμπεν ήταν πάντα πιο ορεξάτος και γρήγορος.


Μας άρεσε
Το γεγονός πως ο Λουί φαν Χάαλ στο 93' έβαλε τον Μίχαελ Φορμ στο ματς, τον 3ο τερματοφύλακα της Ολλανδίας, έτσι έπαιξαν και 23 ποδοσφαιριστές της στην διοργάνωση, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης παίζουν και οι 23 (παλαιότερα ήταν 22).


Δεν μας άρεσε
Ο Νταβίντ Λουίζ θα κάνει καιρό να συνέλθει. Γενικά η Βραζιλία ήταν σοκαρισμένη, αυτός είναι λογικό να έχει υποστεί το μεγαλύτερο σοκ και αυτό ήταν εμφανές, Κακή εμφάνιση από το νέο απόκτημα της Παρί Σεν-Ζερμέν (και μάλιστα με ρεκόρ δαπάνης για αμυντικό).



Brazil 0 - 1 Netherlands R. van Persie (PG) από f100000575791389



sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: