ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αστέρας Τρίπολης - Ροβανιέμι 4-2

Να ‘τη η πρώτη, στην Ευρώπη!
Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε με 4-2 της Ροβανιέμι στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και προκρίθηκε στον...

3ο προκριματικό γύρο του Europa League (1-1 το πρώτο ματς), όπου θα αντιμετωπίσει την Μάιντς.

Η ελληνική ομάδα για πρώτη φορά επίσης πέτυχε πάνω από ένα γκολ σε ευρωπαϊκό ματς, αλλά το έκανε με ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και μάλιστα αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Με δέκα παίκτες οι Φινλανδοί κατάφεραν να κάνουν το 0-2... 2-2, έφτασαν σε σκορ πρόκρισης, αλλά "λύγισαν" στο 73' με την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (!), ενώ ο επίλογος ήρθε με τον Μπακασέτα με εξαιρετική προβολή να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 81'.

Όσον αφορά στα ματς της επόμενης φάσης, η Μάιντς υποδέχεται τον Αστέρα στις 31 Ιουλίου και η ρεβάνς στην Τρίπολη διεξάγεται στις 7 Αυγούστου.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

ΑΣΤΕΡΑΣ:
Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ:
Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Όκονεν, Γκέι, Όταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).

Γκολ: 12' Κουρμπέλης, 45'+6 πέν. και 73' Ντε Μπλάσις / 53' Μάκιταλο, 62' Λάντεμακι

Κάρτες: 14' Ουσέρο, 65' Μάγιαβα / 45'+3 Σάχλγκρεν (κόκκινη)

Πρόκριση με πρώτη νίκη-θρίλερ
Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε ξανά 4-5-1, με τον Μαρτίν Ρόλε μπροστά από τους Ουσέρο και Κουρμπέλη, τον Μάσα δεξιά, τον Ντε Μπλάσις αριστερά και τον Μπαράλες στην κορυφή.

Τέσσερις Αργεντινοί, ένας Ισπανός και ένας Έλληνας μεσοεπιθετικά και το γκολ ήρθε από τον Έλληνα στο 12', με τον Τάσο Κουρμπέλη να σκοράρει για πρώτη φορά στην 69η συμμετοχή του με την φανέλα της ομάδας της Τρίπολης.

Το γκολ ήταν... δώρο του Φινλανδού τερματοφύλακα, καθώς έκανε κακή έξοδο, ο Κουρμπέλης πλάσαρε λίγο έξω από την περιοχή ψηλοκρεμαστά και έκανε το 1-0.

Το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας ήταν καλό, αλλά το τέρμα τους εφησύχασε και έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, με τους Φινλανδούς να έχουν δύο σουτ με τον Κόκο στο 30' και τον Μάγιαβα στο 33' (μπλόκαρε και απέκρουσε, αντίστοιχα, ο Μπαντής).

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, απείλησαν με τον Μπαράλες και τον Ρόλε και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν πέναλτι, με τον διαιτητή μετά την σύγκρουση του Σάχλγκρεν με τον Μάσα να δείχνει την βούλα, αποβάλλοντας μάλιστα τον Φινλανδό τερματοφύλακα.

Πέναλτι δεν υπήρχε, αλλά ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις από το τα 11 βήματα έκανε το 2-0 με το πρώτο του γκολ στην καριέρα του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με παίκτη παραπάνω ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο άνετος, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Ουσέρο (δοκάρι στο 48') και τον Ντε Μπλάσις (51'), αλλά ήταν πολύ χαλαρός και αμυντικά, έτσι στο 53' Μάκιταλο από κοντά μείωσε σε 2-1 πλασάροντας ανενόχλητος (απλά κοίταζε ο Σανκαρέ), έπειτα από σέντρα του Νιάσι και την κεφαλιά πάσα του Κόκο.

Η Ροβανιέμι κέρδιζε κόρνερ και τελικά έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Λάντεμακι να αφήνει την άμυνα και να σκοράρει, όπως και στο πρώτο ματς, κάνοντας το 2-2 στο 62'.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Αστέρας έπρεπε να ανεβάσει στροφές και το έκανε έπειτα και από την είσοδο του Μπαντιμπανγκά, με την λύση να έρχεται ανορθόδοξα, καθώς το 3-2 έκανε ο Ντε Μπλάσις στο 73' με κεφαλιά! Ο Μάσα νωρίτερα είχε δοκάρι (68'), ενώ από σέντρα του Μπαντιμπανγκά και προβολή του Μπακασέτα έγινε το 4-2 στο 81'.


Η φάση του αγώνα
Στις καθυστερήσεις ο Σάχλγκρεν ανέτρεψε στην περιοχή τον Μάσα, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τον Αστέρα και απέβαλε τον Φινλανδό τερματοφύλακα. Το 2-0 έκανε ο Ντε Μπλάσις από τα 11 βήματα και η πρόκριση πλέον για την ομάδα της Τρίπολης έμοιαζε πως δεν μπορούσε να χαθεί. Μπορούσε τελικά, αλλά την απέφυγε το σοκ η ελληνική ομάδα...


Ο διαιτητής
Ο Ρώσος, Βιτάλι Μέσκοβ, δεν ήταν κακός στο πρώτα 45 λεπτά, αλλά στις καθυστερήσεις έκανε ένα καταδικαστικό λάθος για την Ροβανιέμι και μάλιστα απέβαλε τον Φινλανδό τερματοφύλακα, Σάκου-Πέκα Σάχλγκρεν.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις μαζί με τον Πάμπλο Μάσα ήταν οι καλύτεροι για τον Αστέρα, ο πρώτος πέτυχε τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά του γκολ και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.


Μας άρεσε
Η κίνηση του τερματοφύλακα του Αστέρα, Γιώργου Μπαντή, ο οποίος όταν έφευγε ο πορτιέρε της Ροβανιέμι κλαίγοντας μετά την αποβολή του πήγε να τον παρηγορήσει.
Δεν μας άρεσε

Προφανώς η αντίδραση των παικτών του Αστέρα μετά το 1-0, αλλά και μετά το 2-0.Έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, φάνηκαν εφησυχασμένοι, αλλά δεν το πλήρωσαν αρχικά καθώς κέρδισαν ένα πέναλτι από το... πουθενά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εν συνεχεία όμως δέχτηκαν δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αντέδρασαν τελικά και πήραν την πρόκριση.

 sport24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: