ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τραγωδία στη Λαμία: Πλάτανος καταπλάκωσε παιδί σε πλατεία

Το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες στη Λαμία κατέληξε σε τραγωδία καθώς κορμός από τεράστιο πλάτανο έπεσε και καταπλάκωσε θανάσιμα ένα...
παιδάκι 9 χρονών, το βράδυ της Κυριακής. 
Τραυματισμένο ανασύρθηκε το 4χρονο αδελφάκι του.

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11:00΄ το βράδυ. Μια παρέα από επτά περίπου παιδιά έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα καθόταν οι γονείς τους. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει. Τα παιδιά που ήταν από κάτω σκόρπισαν.

Τα περισσότερα έτρεξαν και γλύτωσαν. Τα δυο αδελφάκια έτρεξαν προς "λάθος" κατεύθυνση και χτυπήθηκαν από τον κορμό. Δυστυχώς το 9χρονο παιδάκι καταπλακώθηκε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε.

Στην πλατεία επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδελφάκια, ενώ άλλοι τηλεφώνησαν σε ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική. Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το 9χρονο αγοράκι, αφου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή καταπλακωμένο κάτω από τον πλάτανο.

Το μικρότερο αδελφάκι του το είχε πάρει ήδη περιπολικό της αστυνομίας και το μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Ο πλάτανος είναι πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...», είπε σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.

Τα δυο αδελφάκια είναι αλβανικής υπηκοότητας. Οι γονείς τους μένουν χρόνια στο χωριό.
1406561707-d0eacd968d883adc1dc6bf559f69d296

Ανακοίνωση του Δήμου Λαμίας για το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε τη χώρα
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Λαμία: “Σε σχέση με το ατυχές περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες, θέλουμε να…εκφράσουμε την ειλικρινή μας συντριβή για την τραγική εξέλιξη του και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.

Θέλουμε παράλληλα να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα απρόβλεπτο γεγονός για το οποίο ουδέποτε είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά ούτε και υπήρχαν εντοπισμένα δείγματα επικινδυνότητας από τις αρμόδιες αρχές

Οι υπηρεσίες του Δήμου κάθε φορά που εντοπίζεται πρόβλημα πιθανής αποκοπής κλάδων παρεμβαίνουν, είτε με δικά τους μέσα είτε μισθώνοντας ειδικά συνεργεία .

Στα συγκεκριμένα πλατάνια που είναι χαρακτηρισμένα μνημεία της φύσης η Υπηρεσία μετά από ενημέρωση του τοπικού προέδρου παρενέβη μετά από αδειοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών στο πρόσφατο παρελθόν και όπως φαίνεται και σήμερα προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις στα εν λόγω δένδρα .

Παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν γίνει και στις Μεξιάτες και στην οδό Λαρίσης και στα επίσης διατηρητέα πλατάνια της Πλατείας Λαού.

Ο μέχρι τώρα αδιάλειπτος μακροσκοπικός έλεγχος της κατάστασης δεν εντόπισε την επικινδυνότητα του κλάδου φαινομενικά υγιούς και πράσινου ενώ αντίθετα σε άλλες περιπτώσεις προωθήθηκαν ακόμα και άμεσες παρεμβάσεις .

Είναι σαφές πως ο Δήμος της Λαμίας δια των υπηρεσιών του παίρνει όλα τα προληπτικά μέτρα όπως επίσης είναι σαφές ότι μιλάμε για χιλιάδες δέντρα σε όλη την έκταση του Δήμου τα περισσότερα πλατάνια , τα οποία ελέγχονται συνεχώς και αδιάλειπτα.”












tro-ma-ktiko Lamiareport.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: