ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη -Ανασύρθηκαν δύο νεκροί [εικόνες&βίντεο]

Τη ζωή τους έχασαν δύο άτομα, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη έξω από το αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Κατά την απογείωση, ...
το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε περίπου 15 μ. έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Νεκροί είναι ο 52χρονος χειριστής του αεροσκάφους και 35χρονος συνεπιβάτης, που είχαν φτάσει στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης με ένα τρίτο πρόσωπο οδικώς από την Αθήνα. Αυτός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απογείωση που κατέληξε σε τραγωδία και έδωσε κατάθεση στις αρχές.

Η συντριβή του ιδιωτικού ιταλικού υπερελαφρού αμφίβιου αεροσκάφους τύπου Ι-Α651, προήλθε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσγειώθηκε στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, συνετρίβη 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Το μικρό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως από αεροσκάφη για αεροψεκασμούς και εκεί λειτουργεί μια μικρή αερολέσχη. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν το αεροσκάφος ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε ότι ο χειριστής του αεροσκάφους δεν είχε δώσει σχέδιο πτήσης, όπως όφειλε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΥΠΑ
«Σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

2) Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.

3) Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

4) Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

5) Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων».






Φωτογραφίες: AΠΕ/ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

iefimerida.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: