ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μεγάλη κομπίνα πίσω από εταιρεία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό [φωτο]

Εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, εξάρθρωσε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της...
Ασφάλειας Αττικής.

Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Αθήνα, επτά Έλληνες – έξι άντρες ηλικίας 60, 59, 55, 53, 47 και 41 ετών και μία γυναίκα 29 ετών – ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα δύο – μία 38χρονη και έας 45χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εταιρεία με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της οποίας προωθούσαν, τα τελευταία δύο χρόνια, δήθεν προγράμματα εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία κ.λπ.).

Προκειμένου να προσελκύσουν τα θύματά τους, αναρτούσαν αγγελίες σε εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο.

Τα μέλη της οργάνωσης έπειθαν τους πολίτες πουαπευθύνονταν στην «εταιρεία» για να βρουν δουλειά, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάρτιση φακέλων και τους ζητούσαν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά από 150 έως 300 ευρώ, για τα οποία τους παρέδιδαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με αναγραφόμενα ποσά της τάξεως των 10 με 20 ευρώ.

Ωστόσο, οι ελπίδες των θυμάτων για ανεύρεση εργασίας γρήγορα εξανεμίζονταν, ενώ όταν αντιλαμβάνονταν την απάτη και ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους, δέχονταν απειλές και απομακρύνονταν με βίαιο τρόπο, από δύο μέλη της σπείρας, έναν 53χρονο και έναν 60χρονο, που ήταν ειδικά επιφορτισμένοι με... το έργο αυτό.

Αρχηγικός ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται σε έναν 59χρονο, ο οποίος είναι Πρόεδρος της επίμαχης εταιρείας, ενώ ένας 55χρονος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και η 29χρονη ήταν άμεσοι βοηθοί του στον έλεγχο και καθοδήγηση των μελών που εργάζονταν στην εταιρεία τους.

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και εργαζόμενοι με διαφορετικά καθήκοντα, είχαν υποστηρικτικό κυρίως ρόλο στη δράση της ομάδας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2.045 φάκελοι με συμπληρωμένα προσωπικά στοιχεία ατόμων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν στο εξωτερικό,

-17 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,

-τρίποδο φωτογραφικής μηχανής και όργανο μέτρησης ύψους και

-δισέλιδο έντυπο με το κείμενο που γνωστοποιούσαν σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που απευθύνονταν για εργασία. Ενδεικτικά, ήταν αναγεγραμμένα: «Οι μισθοί θα είναι από 8.000 έως 14.000 ευρώ», «Θα προπληρωνόντουσαν 10 μισθούς», «Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση στη χώρα εργασίας. «Δωρεάν αυτοκίνητο, οικιακή βοηθό, σπίτι, φαγητό, δωρεάν διακοπές 6 ημέρες το μήνα» κ.α.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητά τους, υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που έχουν αποκομίσει οι δράστες είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, λόγω του μεγάλου αριθμού των πολιτών που εξαπάτησαν.

Καθώς οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία τετελεσμένης και σε απόπειρα, από την οποία η προξενηθείσα ζημιά ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ, της απειλής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.






directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: