ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σάλος από τον θάνατο του ασθενή που κατήγγειλε το «φακελάκι»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου ασθενούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», συνέβαλε, ή όχι, στον θάνατο του, διενεργείται από...
τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ιατροδικαστική έκθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκου Καρακούκη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 67χρονος είχε υποστεί ισχαιμία και τρία εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα παλαιότερο και τα δύο πολύ πρόσφατα. Ο 67χρονος, που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό για χρηματισμό, χειρουργήθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με τους γιατρούς ξύπνησε καλά, ωστόσο, την Κυριακή κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η υγεία του επιδεινώθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης της επέμβασης, αφού ο καρδιοχειρουργός που αρχικά να τον είχε αναλάβει, τον εκβίαζε απαιτώντας 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Ιατροδικαστής: Έπρεπε να μπει πιο γρήγορα στο χειρουργείο

Την εκτίμηση ότι το δεύτερο από τα τρία εμφράγματα ο 66χρονος το έπαθε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ευαγγελισμό καθώς και ότι εάν είχε χειρουργηθεί νωρίτερα ίσως να μην είχε αποβιώσει εξέφρασε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαος Καρακούκης, ο οποίος πραγματοποίησε την νεκροψία-νεκροτομή στον ασθενή που έχασε τη μάχη με τη ζωή του την Κυριακή και ο οποίος είχε καταγγείλει ιατρό του Ευαγγελισμού πως δεν τον χειρουργούσε, επί δεκαοκτώ ημέρες, αν δεν του έδινε «φακελάκι».

«Χωρίς να είμαστε εντελώς σίγουροι, γιατί εκκρεμούν και οι ιστολογικές εξετάσεις,πιθανολογούμε ότι μέσα σε εκείνο το διάστημα έπαθε το δεύτερο έμφραγμα ο θανόντας», δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Καρακούκης.

Ο ιατροδικαστικής υπηρεσίας ξεκαθάρισε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση θα πρέπει να βγουν πρώτα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η καθυστέρηση του χειρουργείου έπαιξε ρόλο στην έκβαση της υγείας του ασθενούς, ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι «Σε γενική κατεύθυνση κανονικά ένας ασθενής θα πρέπει να μπαίνει πιο γρήγορα στο χειρουργείο».

Δείτε τι δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της NEΡIT:

Real.gr ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ από realmedialive

Εισαγγελική έρευνα

Νωρίτερα σήμερα, εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι».

Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

real.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: