ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ξέχασες να φορτίσεις το κινητό σου; Δεν πετάς

Το νέο μέτρο εντάσσεται στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάβει η υπηρεσία με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εν μέσω ανησυχίας ότι η...
Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία εδρεύει στην Υεμένη, και το Ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σχεδιάζουν να ανατινάξουν αεροσκάφος, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων σε συγκεκριμένα αεροδρόμια, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας ενδεχομένως να ζητούν από τους επιβάτες να ενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και αν αυτές δεν είναι φορτισμένες να μην τους επιτρέπεται να τις πάρουν μαζί τους, είπε η TSA.

Αμερικανική πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι και οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) συγκαταλέγονται στις συσκευές, τις οποίες οι επιβάτες θα καλούνται να ενεργοποιήσουν στα σημεία ελέγχου.

Αμερικανοί αξιωματικοί εκφράζουν φόβους ότι ένα κινητό τηλέφωνο, μία συσκευή tablet, laptop ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες.

Οι αρχές ζήτησαν επιπλέον ελέγχους ασφαλείας σε συσκευές smartphone -περιλαμβανομένων των iPhones της εταιρείας Apple και των Galaxy της Samsung- σε απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ η TSA έκανε έκκληση για αυστηρότερους ελέγχους στα παπούτσια των επιβατών.


seleo.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: