ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ευρωλίγκα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν και Τούροβ έφερε η κλήρωση στο δρόμο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. 

Δείτε το προφίλ τους.

Ούτε παραγγελία από το χειρότερο εχθρό του να ήταν η κλήρωση του Παναθηναϊκού για τη νέα Ευρωλίγκα, καθώς η τύχη τον έφερε στον τρίτο όμιλο παρέα με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν και Τούροβ. Διαβάστε ένα σύντομο προφίλ των αντιπάλων

Μπαρτσελόνα: Έχασε το Κύπελλο σε ένα σουτ στην εκπνοή από τη Ρεάλ, συνετρίβη από την ίδια στον ημιτελικό του Final Four, αλλά πήρε το αίμα της πίσω κατακτώντας το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας. Στον πάγκο της παραμένει ο Τσάβι Πασκουάλ και στο ρόστερ της οι Τόμιτς, Ναβάρο, Παπανικολάου, Χουέρτας, Λάμπε, Όλεσον, Νάχμπαρ, Χεζόνια και Αμπρίνες. Ερωτηματικό υπάρχει για τους Ντόρσεϊ, Πούλεν και Τοντόροβιτς. Ήδη έχει αποκτήσει τον Τζάστιν Ντόελμαν από τη Βαλένθια και κυνηγά τον Τόμας Σατοράνσκι.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει ξανά σαν αντίπαλος στο ΟΑΚΑ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα, αν και στον έβδομο και τελευταίο τελικό η Γαλατάσαραϊ δεν «κατέβηκε» διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία και τη μη τιμωρία της έδρας της «Φενέρ» για επεισόδια. Φέτος θέλει να κάνει την υπέρβαση στην Ευρωλίγκα, μετά την περσινή πορεία που σταμάτησε στο Top 16. Ήδη έχει ενισχυθεί με τον Ρίκι Χίκμαν, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι και τον Άντριου Γκάουντλοκ που ήταν MVP με την Ούνιξ στο Eurocup, ενώ είναι κοντά στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς από την Παρτιζάν. Αποχώρησαν οι Μπο ΜακΚάλεμπ, Λίνας Κλέιζα και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ενώ παραμένουν μεταξύ άλλων οι Μπιέλιτσα, Ζόριτς, Πρέλτζιτς, Σαβάς, Μαχμούτογλου και Σιπάχι.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο: Κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, ενώ έφτασε μια ανάσα από το Final Four, αλλά αποκλείστηκε παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας από τη Μακάμπι. Ο Λούκα Μπάνκι παραμένει στον πάγκο της ομάδας, αλλά υπάρχουν σημαντικές αποχωρήσεις. Οι Τζέρελς και Λάνγκφορντ μετακόμισαν στην Ούνιξ, ενώ αποχωρούν οι Λαουάλ και Ουάλας. Στην ομάδα παραμένουν μεταξύ άλλων οι Τζεντίλε, Χάκετ, Μέλι, Σάμιουελς και Μος.

Μπάγερν Μονάχου: Κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1955 και μετά την παρθενική της περσινή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ψάχνει την υπέρβαση. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παραμένει στον πάγκο της ομάδας, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει μεταγραφικές κινήσεις. Αντίθετα αποχώρησε για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο ηγέτης της και MVP της γερμανικής λίγκας, Μάλκολμ Ντιλέινι, που ήταν και στόχος του Ολυμπιακού.

Τούροβ: Η πρωταθλήτρια Πολωνίας είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Ο κορμός της είναι πολωνικός και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάποια σημαντική κίνηση, ενώ στον πάγκο της παραμένει ο Σέρβος Μίοντραγκ Ράικοβιτς. Οι πρασινόμαυροι πιθανότατα θα υποχρεωθούν να αλλάξουν έδρα, καθώς το γήπεδό τους στο Ζγκόρζελετς έχει χωρητικότητα μόλις 1.300 θεατών.

sport-fm.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: