ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Europa League: Ροβανιέμι - Αστέρας Τρίπολης 1-1 [video]

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, που απέσπασε την πέμπτη ισοπαλία με σκορ 1-1 (2΄ Λαντενμάκι - 10΄ Σανκαρέ) σε επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, αυτή τη φορά στο Ούλου της...
Φινλανδίας απέναντι στη γηπεδούχο Ροβανιέμι, την οποία θα υποδεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Μόλις στο 1ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λάχντενμακι, καθώς η ομάδα της Τρίπολης είχε αμυντικό πρόβλημα στα στημένα.

Μόλις στο 10' όμως ο Σανκαρέ από ασίστ του Μαρτίν Ρόλε απάντησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, έτσι μετρά πλέον 6 ισοπαλίες (οι 5 με 1-1) σε 7 ευρωπαϊκά ματς.

Στο 85' ο Μπαράλες είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ από μπαλιά του Μπαντιμπανγκά και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα για την ανατροπή και την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη, η οποία τελικά δεν ήρθε.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Ράατιν Στάντιον", Όουλου

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάλχγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντεμακι, Μάγιαβα, Όκονεν, Μάκιταλο, Όταρου (88' Βίρτανεν), Νιάσι (93' Μπάτσου), Γκέι, Κόκο (23' Λάχτινεν).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Καλιφά Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (73' Μουνάφο), Μπακασέτας (65' Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (93' Ζησόπουλος), Μπαράλες.

Γκολ: 1' Λάχντενμακι / 10' Σανκαρέ

Κάρτες: 22' Παντελιάδης, 42' Μάκιταλο, 43' Λούι, 54' Μάγιαβα, 68' Μπαντιμπανγκά, 74' Λάχτινεν

Η ανασκόπηση του αγώνα
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον Αστέρα, καθώς μόλις στην πρώτη φάση δέχτηκε γκολ, με την άμυνα να "κοιμάται" και τον Λάχντενμακι ανενόχλητος να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ μετά την εκτέλεση φάουλ του Όκονεν.

Από το 5ο λεπτό περίπου η ελληνική ομάδα άρχισε να συνέρχεται, πήρε το έλεγχο του ματς και στο 10' κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με παρόμοιο τρόπο, καθώς ο Καλιφά Σανκαρέ έκανε το 1-1 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρτίν Ρόλε.

Οι Φινλανδοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η ομάδα της Τρίπολης είχε δύο καλές στιγμές, με τον Ρόλε στο 14' και τον Ντε Μπλάσις στο 31' να σουτάρει στην κλειστή γωνία (απόκρουση του Σάλχγκρεν σε κόρνερ).

Λίγο έλειψε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Λάχντενμακι να κάνει ξανά ζημιά σε προώθησή του, αυτήν την φορά σε κόρνερ, αλλά αστόχησε, ενώ... απάντησαν οι φιλοξενούμενοι με ευκαιρία του Μπακασέτα στο 52΄(χαμηλό σουτ λίγο άουτ).

Ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά μπήκε στο ματς στο 65' και στο 85' δημιούργησε την καλύτερη φάση του δευτέρου 45αλέπτου. Έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπαράλες έπιασε το πλασέ στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλχγκρεν.

Η είσοδος του Μπαντιμπανγκά και Μουνάφο ανέβασε την απόδοση του Αστέρα, ο οποίος πίεσε για την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, ίσως επειδή δεν είχε την βοήθεια που θα έπρεπε από τον Ντε Μπλάσις, ο οποίος δεν είχε... καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά.

Πιο έτοιμη η Ροβανιέμι, καθώς το πρωτάθλημα στην Φινλανδία είναι σε εξέλιξη, καλύτερος φυσικά ο Αστέρας, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί ξεκάθαρο προβάδισμα.

Η φάση του αγώνα
Η ισοφάριση του Αστέρα στο 10ο λεπτό. Άμεση αντίδραση μετά το "σοκ" του 1ου λεπτού και ήρθε γρήγορα το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ, διώχνοντας το άγχος. Εκτέλεση φάουλ του Μαρτίν Ρόλε, κεφαλιά του Καλιφά Σανκαρέ και 1-1.

Ο διαιτητής
Καλή η διαιτησία του Μιλένκο Βουκαντίνοβιτς, δεν έκανε λάθη, δεν απασχόλησε κανέναν.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Μαρτίν Ρόλε, το νέο μεγάλο απόκτημα του Αστέρα από την Αρσενάλ Σαραντί, έκανε πολύ θετικό ντεμπούτο. Σε ένα ματς που κανείς δεν ξεχώρισε είναι η αλήθεια, ο Ρόλε με το αριστερό του δημιουργούσε προϋποθέσεις και έκανε φυσικά και την ασίστ για να ισοφαρίσει ο Σανκαρέ στο 10'.

Μας άρεσε
Το μεγάλο επιθετικό όπλο της Ροβανιέμι, ο Αλεκσάντερ Κόκο, αποχώρησε νωρίς λόγω τραυματισμού και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο αμυντικός της χαφ, ο 32άχρονος, Άντι Όκονεν. Δυνατός, έμπειρος, βοηθούσε πολύ και επιθετικά, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

Δεν μας άρεσε
Το ξεκίνημα του Αστέρα και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο λεπτό δέχτηκε γκολ σε στημένη φάση με κεφαλιά του Λάχντενμακι, το ίδιο παραλίγο να γίνει και στο 46'.


sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: