ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Όλγα Τρέμη: Η βλάχα από τα Γρεβενά στο ΚΚΕ και η πορεία προς το MEGA

Οι Τρέμηδες ήταν μια από τις πιό πλούσιες οικογένειες Βλάχων, με καταγωγή από τη Σαμαρίνα Γρεβενών. 
Όπως όλοι οι Βλάχοι κτηνοτρόφοι, ξεχειμάδιαζαν πιο νότια, στις...
πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας.

Έτσι, οι πρόγονοι της Όλγας Τρέμη περνούσαν τους χειμώνες τους στον Αμπελώνα Λάρισας, εκεί όπου ο παππούς Μιλτιάδης Τρέμης εκτελούσε χρέη δασκάλου και εκεί όπου πήγαινε σχολείο ο πατέρας της Γιώργος Τρέμης.

Ο πατέρας της Γιώργος Τρέμης, άφησε τον Αμπελώνα για να σπουδάσει ιατρική στην Αθήνα, όπου και άνοιξε ιατρείο. 

Εκεί, παντρεύτηκε την «Μπέμπα» Αναστασία Δέδε, χαϊδευτικό της μητέρας της Όλγας. Στην Αθήνα το ζεύγος Τρέμη απέκτησε δύο κορίτσια: την Όλγα το 1951 και τη Χριστίνα το 1956.

Όλγα και Χριστίνα Τρέμη

Όπως όλα τα πλουσιοκόριτσα, η Όλγα Τρέμη εντάχθηκε στη φοιτητική ηλικία στις οργανώσεις της αριστεράς στα Πανεπιστήμια, που πρόσφεραν την απαραίτητη αίσθηση ακτιβισμού και αντίστασης.
Γεννημένη στις 17 Φεβρουαρίου του 1951, η Όλγα Τρέμη σπουδάζει στο Οικονομικό της Νομικής Αθηνών επί χούντας.
Η κατάληψη της Νομικής τον Φεβρουάριο του 1971 τη βρίσκει στο μετερίζι του αγώνα, μαζί με τον Νίκο Μπίστη και άλλους αριστερούς (τότε) φοιτητές.

Μάλιστα, όπως γράφτηκε στο kourdistoportocali -χωρίς να ξέρουμε αν είναι απολύτως ακριβές:

Συμφοιτητής της Ολγας Τρέμη που βρισκόταν μαζί της στην κατάληψη της Νομικής θα μας περιγράψει το παρακάτω περιστατικό.
-Μέσα στο κτίριο ξεχείλιζαν ανάμεικτα συναισθήματα. Η οργή για τους δικτάτορες και ο φόβος για τυχόν εισβολή του στρατού. Η παραμονή τόσων ανθρώπων για δυο ολόκληρες μέρες είχε δημιουργήσει άθλιες συνθήκες από άποψη υγιεινής. Οι τουαλέτες για παράδειγμα πέρα από το ότι βρωμούσαν ήταν τίγκα στα σκατά. Πήγαινες εκεί μόνο κρατώντας την μύτη σου να κάνεις την ανάγκη σου και να φύγεις τρέχοντας. Κάποια στιγμή κατέβηκα στις τουαλέτες οι οποίες ήταν στην κατάσταση που σας περιγράφω. Και τι βλέπω; Την Όλγα Τρέμη, φοιτήτρια τότε και πολύ όμορφη, να έχει βγάλει τα σύνεργα του μακιγιάζ που έχουν οι γυναίκες και να βάφεται. Η Όλγα στην κατάληψη της Νομικής, τίγκα στο σκατό και το μόνο που την ένοιαζε είναι να είναι όμορφη..."

Αφού τελειώσει τη Νομική Αθηνών, ξεκινά τη δημοσιογραφική της καριέρα, πού αλλού; στον Ριζοσπάστη.
Από εκεί -κι αφού πέρασε από πολλές εφημερίδες- κατέληξε η βασίλισσα του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του MEGA, να ξιφουλκεί εναντίον όσων κοινωνικών τάξεων απεργούσαν, υπηρετώντας την "γραμμή ΠΑΣΟΚ" να είναι η χώρα πρόθυμη να αποδεχθεί το "μνημόνιο".
Η άνοδος του δελτίου του ANTENNA, που γκρέμισε την πρωτοκαθεδρία του MEGA, οδήγησε στον πρόσφατο αποχαιρετισμό της, που όλοι γνωρίζετε. Έναν αποχαιρετισμό που δεν συγκίνησε το κοινό της, το οποίο την συνέδεσε με τη σκληρή "μνημονιακή προπαγάνδα".
Τώρα, μετά από 3 γάμους, άπειρα ψώνια και τσακίσματα πιστωτικών καρτών, παρέα με την εφοπλιστική κι εργολαβική ελίτ, είναι ώρα να επιστρέψει στην "επανάσταση". Λέτε να την ξαναδούμε ταπεινή αρθρογράφο στον Ριζοσπάστη, να κατακεραυνώνει τη .....διαπλοκή, χαρίζοντας τα πλούτη σε εκκλησία στο Κερατσίνι;

taxalia

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: