ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Tetris: η πιο διασκεδαστική μέθοδος... αδυνατίσματος!

Και ποιος δεν έχει παίξει Tetris κάποια στιγμή στη ζωή του; Εκείνο το δημοφιλές video game της δεκαετίας του '80 που έπρεπε να χτίσεις τουβλάκια το ένα πάνω στο άλλο χωρίς κενά για να πάρεις πόντους!

Τι σχέση έχει το tetris αδυνάτισμα;...
Και όμως οι επιστήμονες βρήκαν μάλλον τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και ξεκούραστο τρόπο να αδυνατίσουμε, αφού όπως αποδείχτηκε το Tetris καταστέλει την πείνα, το τσιμπολόγημα και βοηθά στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2 ομάδες εθελοντών, οι οποίοι ερωτήθηκαν για το επίπεδο της πείνας τους και την επιθυμία τους για φαγητό. Στη συνέχεια, η μία ομάδα έπαιξε το διάσημο video game, ενώ η δεύτερη περίμενε μέχρι να φορτώσει στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς να καταφέρει να παίξει (ήταν μέρος του πειράματος).


Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι ερευνητές κατέγραψαν ξανά την πείνα των συμμετεχόντων και βρήκαν ότι η πρώτη ομάδα είχε λιγότερη επιθυμία για φαγητό έως και 24% από την πρώτη.


Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Τζάκι Αντρέιντ από το Plymouth University, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο εγκέφαλος δεν μπορεί να οπτικοποιήσει και να συνδέσει εικόνες που σχετίζονται με το φαγητό, κάτι που οδηγεί σε μείωση της όρεξης και της επιθυμίας για τσιμπολόγημα.

Ξεθάψτε λοιπόν τα παλιά σας video games κορίτσια...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: