ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Velvita: Τα διάσημα ελληνικά ροδάκινα απέκτησαν όνομα

Τώρα τα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, έχουν και σήμα και όνομα: Velvita.
O ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ένας από τους πιο οργανωμένους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, πρωτοτύπησε πέρυσι, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, αυτοκόλλητο σήμα πάνω στο σώμα του ροδάκινου, ώστε ο καταναλωτής να... αισθάνεται ασφαλής ότι αγοράζει αυτό που επιλέγει: τα πιο διάσημα ροδάκινα στην Ευρώπη, από τον AΣΕΠΟΠ Βελβεντού Κοζάνης.

Φέτος o συνεταιρισμός προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά. Δημιουργεί για τα ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ένα νέο brand με το όνομα velvita κάνοντάς τα ακόμα πιο ξεχωριστά.

Τώρα ο καταναλωτής ξέρει ότι τα αγαπημένα του ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού έχουν και σήμα και όνομα velvita.

Το νέο αυτό brand παρουσιάστηκε σε μια πρωτότυπη εκδήλωση που έγινε στο μέγαρο Υπατία και ήταν βασισμένη εξ ολοκλήρου στο ροδάκινο.

Παρουσιαστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.
Οι εκλεκτοί καλεσμένοι, από τον χώρο των αλυσίδων και του εμπορίου τροφίμων μαζί με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με βάση τα ροδάκινα velvita μαγειρεμένες από τον βραβευμένο chef Άρη Τσανακλίδη.

Παράλληλα ενημερώθηκαν από τους ομιλητές για το αναπτυξιακό σχέδιο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού τα επόμενα χρόνια, τις εξαγωγές του και για το ευρύτερο πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ροδάκινων velvita.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που κάνουν τα ροδάκινα velvita τόσο ξεχωριστά, ώστε να αποτελούν την αγαπημένη επιλογή όλων των καταναλωτών.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι συλλέγονται με το χέρι μόνο όταν είναι ώριμα και συσκευάζονται στο κτήμα για να φτάσουν στο τραπέζι μας, όπως ακριβώς κόπηκαν από το κλαρί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η ολοκληρωμένη διαχείριση στην καλλιέργεια που εφαρμόζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού στα κτήματά τους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό οικοσύστημα της περιοχής του Βελβεντού κάνουν τα velvita να ξεχωρίζουν σαν ένα από τα πιο ποιοτικά και διάσημα ροδάκινα της Ευρώπης.
velvita-2
velvita-2
Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι ένας συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 400 μέλη με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων και κηπευτικών.

Οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται σε χώρο με έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, που στεγάζει γραφεία διοίκησης, 11 ψυκτικούς θαλάμους ελεγχόμενης ατμόσφαιρας, αποθήκη γεωργικών φαρμάκων, όπου ο παραγωγός προμηθεύεται γεωργικά εφόδια σε τιμές κόστους με δυνατότητα πίστωσης, αποθηκευτικούς χώρους, διαλογητήρια. Επίσης, διαθέτει κατάστημα στην κεντρική αγορά Αθηνών στο Ρέντη.

Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ απασχολεί μόνιμα 10 υπαλλήλους, ενώ κατά την θερινή περίοδο αιχμής φτάνει να απασχολεί μέχρι και 80 άτομα, ως εποχικό προσωπικό.

Τα προϊόντα που παράγουν τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, νάσυ, κυδώνια, βερίκοκα, κεράσια. Η συνολική παραγωγή ξεπερνάει τους 12.000 τόνους.

Η διάθεση των προϊόντων γίνεται από τον ίδιο τον συνεταιρισμό σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε διάφορες μεγάλες αγορές της Ελλάδας. Επίσης, πραγματοποιεί μεγάλες εξαγωγές σε χώρες όπως Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Αίγυπτο. Οι εξαγωγές του ΑΣΕΠΟΠ φτάνουν το 50% της συνολικής παραγωγής του.

Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2000 ISO 22000:2005 και Globalgap και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Επίσης, εφαρμόζει το σύστημα του κομφούζιου (σεξουαλική σύγχυση εντόμων), το οποίο ελαχιστοποιεί τη χρήση φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων στα προϊόντα, κάνοντάς τα ακόμη πιο ασφαλή.

Συνεργάζεται με τον ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ με ροδάκινα και αχλάδια και με τον συνεταιρισμό ΟΡΜΗ από το Τοιχιό Καστοριάς με μήλα.

Επίσης, συνεργάζεται με τον γυναικείο συνεταιρισμό Βελβεντού στην παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού.

Επενδύει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών του, δαπανά περίπου ίδιο ποσό στην προβολή και διαφήμιση των προϊόντων του, συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις σε χώρες όπως Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από πλευράς της Ελλάδας, καλείται κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή διάσκεψη πυρηνόκαρπων που γίνεται στην Γαλλία.

Ο ΑΣΕΠΟΠ έχει ετοιμάσει μελέτη και προτίθεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, δημιουργώντας επιπλέον 10 ψυκτικούς θαλάμους αυξάνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης προϊόντων κατά 2.000 τόνους.

Από το καλοκαίρι του 2013 τα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ φέρουν αυτοκόλλητο σήμα (πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) με το λογότυπο του συνεταιρισμού, ώστε ο καταναλωτής να ξεχωρίζει τα γνήσια ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ από άλλα ροδάκινα, τα οποία δεν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουν να κάνουν με γεύση, άρωμα, χρώμα και αντοχή.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού έχουν γίνει τόσο αναγνωρίσιμα στο εξωτερικό, σε βαθμό που η ζήτησή τους είναι τόσο αυξημένη, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ώστε να καλυφθούν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές. Για το λόγο αυτό, γίνεται αυστηρή επιλογή πελατών, έτσι ώστε ο συνεταιρισμός να επιτυγχάνει συνεργασίες μόνο με σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες, που επιθυμούν σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες.

Η εξαγωγικές επιδόσεις του συνεταιρισμού παρουσιάζονται συνεχώς βελτιωμένες, καθώς έχει καταφέρει να χτίσει και να εδραιώσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο όνομα στις διεθνείς αγορές.

Ο κύκλος εργασιών του συνεταιρισμού ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: