ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Καύσωνας έως το Σάββατο 16-08-2014!!!

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Από την Τρίτη 12 Αυγούστου ως την Παρασκευή 15 αλλά τοπικά έως και το Σάββατο 16 Αυγούστου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει...
σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα ηπειρωτικά της Ελλάδας, κατά τόπους, θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα την Παρασκευή και στα ανατολικά το Σάββατο. Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 38. Πτώση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και βόρεια, αλλά θα γίνει αισθητή σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή. Παράλληλα θα αυξηθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο», αναφέρει η κ. Μαρινάκη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 13-8-2014

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 38 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει στους 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΠΕΜΠΤΗ 14-08-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 39, ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ 34 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ 35 ΜΕ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-08-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ. ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ 41 , ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ 35, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ 36 ΜΕ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-08-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ
ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 36 ΜΕ 37 ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-08-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΝΕΜΟΙ:ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-08-2014 
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΝΕΜΟΙ:ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ. 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: