ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-1 (VIDEOS)

Από τρεις εκτελέσεις φάουλ γράφτηκε η ιστορία του φιλικού που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη. Η Φενέρμπαχτσε σκόραρε δις και νίκησε 2-1 τους πρωταθλητές Ελλάδας στην πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη του ελληνικού...
πρωταθλήματος. Ντεμπούτο έκανε ο Ιμπραΐμ Αφελάι, το γκολ των "ερυθρόλευκων" ο Χοσέ Χολέμπας.

Χωρίς τον Μανιάτη στο αρχικό σχήμα και την ταυτόχρονη παρουσία Μπουχαλάκη-Κασάμι μπροστά από τον Εντινγκά, ο Ολυμπιακός στερήθηκε της απαιτούμενης σκληράδας στο χώρο του κέντρου. Προσπάθησαν να παίξουν με γρήγορες πάσες οι παίκτες του Μίτσελ για να αποφύγουν τις μονομαχίες στο "ένας μ' έναν" και να δράσουν από τις πτέρυγες, αλλά οι πολλές, καλές ως επί το πλείστον, σέντρες του Μαζουακού εξουδετερώνονταν εύκολα.

Έτσι η μόνη καλή ευκαιρία στο καλό διάστημα των πρωταθλητών Ελλάδας προήλθε από την κακή εκτίμηση του Τοπούζ, ο οποίος έστρωσε στον Κασάμι. Ο Ελβετός όμως πλάσαρε άουτ στο 28'.


Η Φενέρμπαχτσε, που με Εμενίκε - Κάουτ στις πτέρυγες ταλαιπωρούσε τους πλάγιους μπακ του Ολυμπιακού, είχε πιο στρωτή κυκλοφορία και σαφώς πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωστά στους κινδύνους εν ροή αγώνα, αλλά στην εκτέλεση φάουλ του Ερκίν δεν είχε απάντηση και η τουρκική ομάδα απέκτησε προβάδισμα στο 35'.

Ο Μούσα Σο απείλησε δις μέχρι την ανάπαυλα, σ' ένα διάστημα που η άμυνα των "ερυθρόλευκων" δέχθηκε έντονη πίεση, αλλά με τις αλλαγές του Μίτσελ στην ανάπαυλα επήλθε βελτίωση. Ο Κασάμι ανέλαβε πιο πολλές πρωτοβουλίες και σε συνδυασμό με την είσοδο του Σάμαρη η ελληνική ομάδα κέρδισε έδαφος. Ο Διαμαντάκος δεν σκόραρε στο 58', ούτε ο Ντοσεβί στο 70', μετά από ακόμη ένα αντίπαλο λάθος και η περισσότερη προσοχή έπεσε έκτοτε πάνω στον Ιμπραΐμ Αφελάι που είχε μπει στο ματς. Στο ντεμπούτο του ο Ολλανδός είχε διάθεση, αλλά εμφανώς εκτός συστημάτων αρκέστηκε σε μια ατομική ενέργεια που απέφερε την ευκαιρία του 78' (επέμβαση Βολκάν).

Πάνω όμως οι Πειραιώτες διεκδικούσαν την ισοφάριση, ήρθε το 2-0 από την εκτέλεση φάουλ του Εμρέ στο 81', στην οποία πάλι καθυστέρησε ν' αντιδράσει ο Ρομπέρτο. Μάλιστα μετά τη χαμένη ευκαιρία του Σαβιόλα στο 83' ο Ολυμπιακός φάνηκε πως δεν θα σκοράρει. Μέχρι τη στιγμή που ο Χολέμπας έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και με δική του απίθανη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην τελευταία φάση του αγώνα.
Σχόλιο

Σε ακόμη ένα δυνατό φιλικό, με μια ομάδα που φυσιολογικά θα ήταν στους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός έβγαλε στο χορτάρι εκείνα που θέλει ο Μίτσελ: γρήγορο τέμπο και επιθετικό πνεύμα με ανάπτυξη από τα πλάγια και ευκαιρίες. Δεν έλειψαν όμως οι ανορθογραφίες στην άμυνα δεδομένης της έλλειψης χημείας στην αμυντική τετράδα. Ο Μποτία είναι καινούργιος, ο Μαζουακού ξεχνιέται κάποιες φορές και ο Αμπιντάλ δεν έχει τη δύναμη του παρελθόντος. Χωρίς έναν γρήγορο μπακ (Μανωλάς) υπάρχει πρόβλημα. Στην επίθεση από την άλλη αναμένεται πλέον η ένταξη του Μπενίτες (και του Πουλίδο) προκειμένου να φανεί με ποιον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Θετική για ακόμη μία φορά η παρουσία του δυναμικού Κασάμι και στα συν το ντεμπούτο του Αφελάι που εντάσσεται στο σύνολο.

Φενέρμπαχτσε: Ντεμιρέλ, Ιρτεγκιούν, Τοπάλ (90+1' Ακαρσλάν), Σο (79' Ουεμπό), Κάουτ (61' Κεσιμάλ), Μεϊρέλες, Εμρέ (84' Καλντιρίμ), Άλβες, Εμενίκε (84' Σαχίν), Τοπούζ (61' Ποτούκ), Ερκίν

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (62' Σαλίνο), Μποτία, Αμπιντάλ (46' Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Εντινγκά (46' Ντοσεβί), Μπουχαλάκης (62' Σάμαρης), Κασάμι (72' Φορτούνης), Φουστέρ (46' Σαβιόλα), Γκαζαριάν (62' Χολέμπας), Διαμαντάκος (62' Αφελάι).


contra.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: