ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Διακοπές από 3 ευρώ την ημέρα για 130.000 εργαζόμενους και ανέργους

Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν φέτος 130.000 εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι που πληρούν τα…
κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν, θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.

Την επιταγή αυτή θα την παραδώσουν στο κατάλυμα που θα διαλέξουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, συμπληρώνοντας οι ίδιοι με δικά τους χρήματα το επιπλέον ποσό ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.

Αν πρόκειται για κάμπινγκ, η συμμετοχή είναι μηδενική, ενώ, αν μία οικογένεια τριών ατόμων πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα έχει επιδότηση (επιταγή) 22 ευρώ τη μέρα για το κάθε άτομο (άρα 66 ευρώ επιδότηση ημερησίως) και ανάλογα με το αν θέλει πρωινό ή όχι, θα επιβαρυνθεί με 13 ή 10 ευρώ το άτομο ημερησίως.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Eργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Με περσινές τιμές
Η επιδότηση του ΟΑΕΔ και η ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να καλύπτει τις τιμές πόρτας που έχουν συμφωνήσει τα συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΔ ξενοδοχεία για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές πόρτας για το 2015, η συμφωνία προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα κάνουν διακοπές με τις τιμές του 2014.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, όσοι είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το 2013. Οι άνεργοι θα πρέπει να είχαν πάρει επίδομα για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων με αναπηρία (67% και άνω).

Η αίτηση γίνεται από το δικαιούχο και, εφόσον επιλεγεί, παίρνει τόσες επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όσα και τα μέλη της οικογένειας που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.

Πηγή

tro-ma-ktiko
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: